miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăProiecte editorialeConnectoEugenia, spitalele și „ființele inferioare”

Eugenia, spitalele și „ființele inferioare”

Interviu cu profesorul Marius Turda, de la Oxford Brookes University

Profesorul Turda vorbește, într-un dialog cu Sabina Fati despre tendințele eugenice tot mai vizibile odată cu epidemia de coronavirus, despre evoluțiile care au loc pe fondul necunoașterii istoriei și chiar elemente de eugenism care se perpetuează.


Interviurile #Connecto își propun să conecteze românii de acasă, cu cei din întreaga lume. Ediția de Ziua Națională a României prezintă un dialog între profesorul Marius Turda de la Oxford Brookes University și Sabina Fati, jurnalistă și cercetătoare.

În interviul Connecto, coordonat de PressHub, profesorul Turda vorbește despre tendințele eugenice devenite mai vizibile odată cu epidemia de coronavirus, despre evoluțiile care au loc pe fondul necunoașterii istoriei și chiar despre continuitatea care există în viziunea eugenică a statului maghiar în privința familiei.

Cum se manifestă eugenia astăzi? În multe feluri, începând cu interdicția avorturilor în Polonia, continuând cu refuzul multor medici români de a întrerupe sarcinile nedorite și mergând până în spitale unde adesea bolnavii sunt aleși pentru a fi tratați în funcție de vârstă, de culoarea pielii sau chiar după cât de bine sunt îmbrăcați.

[…]

Citește integral în Euractiv


Eugenia, spitalele și „ființele inferioare”, cu profesorul Marius Turda, Oxford Brookes

Interviu realizat de PressHUB, în cadrul proiectului Stars4Media – „Connecto: Towards European Values Through Digital Media. The Live Streaming Hub”

SursăEuractiv
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE