marți, 24 mai 2022
AcasăLa ziActualitateEuropa Liberă: Crima din Bolintin Vale sau cum ajung răufăcătorii să facă...

Europa Liberă: Crima din Bolintin Vale sau cum ajung răufăcătorii să facă legea în orașele mici

La 30 kilometri de București, Bolintin Vale, o comunitate cu 13.000 de locuitori, este pe punctul de a da în clocot. Uciderea unui localnic de către un etnic rom a aprins un conflict aparent etnic, care ascunde însă neputința statului român de a proteja cetățenii din comunitățile mici.

Acum trei decenii, zeci de case ale romilor din Bolintin erau incendiate în timpul unuia dintre cele mai grave incidente etnice din istoria recentă a României.

Scandalul izbucnea după ce un student român a fost înjunghiat de un bărbat de etnie romă aflat în stare de ebrietate. Cazul a ajuns în atenția comunității internaționale, iar guvernul și-a luat angajamentul că va rezolva situația.

Trei decenii mai târziu, în 2022, în localitate este un singur echipaj de poliție, iar sărăcia și lipsa de educație fac oricând posibilă repetarea evenimentelor de acum 31 de ani.

Săptămâna trecută, un șofer de microbuz care făcea curse de maxi-taxi a fost lovit în cap cu o piatră de un agresor de etnie romă. Șoferul a murit două zile mai târziu la spital, motiv de indignare pentru locuitorii orașului.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citiți și: Gelu Duminică, despre Cazul Bolintin, la RFI: „Un conflict între șmecheri și oameni mai puțin șmecheri”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE