Două declarații din partea unor oficiali europeni scot în evidență modurile diferite de a aborda amenințarea rusă: Așadar – trebuie Uniunea Europeană să fie unită și să răspundă astfel agresivității Moscovei? Sau fiecare stat ar trebui să se acomodeze, într-un fel sau altul, cu politica Kremlinului?
Mai întâi, privim spre Budapesta, unde ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a avertizat marți Uniunea Europeană să nu ia în considerare noi sancţiuni împotriva Rusiei. Potrivit oficialului ungar, adoptarea de noi sancțiuni nu ar face decât să adâncească actuala criză energetică şi să afecteze Europa, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.
Premierului spaniol Pedro Sanchez a afirmat, în marja Adunării Generale a ONU de la New York, că Rusia duce un război nu doar împotriva Ucrainei, ci împotriva întregii Uniuni Europene – și pierde.
Potrivit lui Sanchez, Vladimir Putin „folosește energia ca pe un instrument de război” deoarece se simte amenințat de valorile europene (…).
Iar întrebarea este: ce fel de Europă îi place Kremlinului: una unită sau una divizată, în care membrii ei se predau, rând pe rând?
Continuarea,la RFI!
SURSA FOTO: Comisia Europeană
Citește și:
Urmăriți PressHUB și pe Google News!