Europa văzută de la Madrid vs. Europa văzută de la Budapesta

Data:

Două declarații din partea unor oficiali europeni scot în evidență modurile diferite de a aborda amenințarea rusă: Așadar – trebuie Uniunea Europeană să fie unită și să răspundă astfel agresivității Moscovei? Sau fiecare stat ar trebui să se acomodeze, într-un fel sau altul, cu politica Kremlinului?

Mai întâi, privim spre Budapesta, unde ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a avertizat marți Uniunea Europeană să nu  ia în considerare noi sancţiuni împotriva Rusiei. Potrivit oficialului ungar, adoptarea de noi sancțiuni nu ar face decât să adâncească actuala criză energetică şi să afecteze Europa, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Premierului spaniol Pedro Sanchez a afirmat, în marja Adunării Generale a ONU de la New York, că Rusia duce un război nu doar împotriva Ucrainei, ci împotriva întregii Uniuni Europene – și pierde.

Potrivit lui Sanchez, Vladimir Putin „folosește energia ca pe un instrument de război” deoarece se simte amenințat de valorile europene (…).

Iar întrebarea este: ce fel de Europă îi place Kremlinului: una unită sau una divizată, în care membrii ei se predau, rând pe rând? 

Continuarea,la RFI!

SURSA FOTO: Comisia Europeană

Citește și:

Putin anunță mobilizarea militară parțială în Rusia și amenință Ucraina cu armele nucleare (presshub.ro)

Tată, fiu și noră, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iași. Juniorul, două zile la muncă, o zi în concediu (presshub.ro)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Valorile europene la nivel de comunitate – de la fake news la realitate. Atelier de dezvoltare personală și educație

Biroul Parlamentului European în România, cu sprijinul organizației non-guvernamentale Școala de Valori, organizează joi, 20 octombrie 2022, un atelier cu tema ”Valorile europene la nivel de comunitate - de la fake news la realitate”.

Securistul și demagogul sau viceversa

Eduard Hellvig și Rareș Bogdan, doi dintre băieții lui...

Dezertori în faţa porţilor închise: rușii fug, dar multe țări nu-i primesc

Mii de ruşi fug din ţara lor. Vor să se eschiveze de înrolare şi de lupta pe front în Ucraina. Dar multe ţări europene refuză să-i primească.

Sclavia modernă există, profiturile sunt uriașe, iar traficanții ne râd în nas

România este în topurile internaționale. La trafic de femei...