Vlad Botoş (USR): Ministrul de Interne nu mai este credibil să negocieze aderarea la Schengen

Data:

Parlamentarul european Vlad Botoş (USR, Renew Europe) a declarat, sâmbătă, la Deva, că România trebuie să insiste, în acest an, pe negocierile referitoare la aderarea la Spaţiul Schengen, însă a apreciat că actualul ministru de Interne, Lucian Bode, nu ar mai avea credibilitatea necesară pentru a conduce acest proiect, motiv pentru care acesta ar trebui demis sau să-şi prezinte demisia.

El a arătat că din partea preşedinţiei Uniunii Europene există voinţa politică necesară pentru discutarea aderării României la Spaţiul Schengen, precizând, totodată, că reprezentanţii ţării noastre trebuie să fie proactivi pe acest subiect.

„Există voinţa politică din partea preşedinţiei Uniunii Europene ca acest subiect (aderarea la Spaţiul Schengen – n.r.) să fie pus pe ordinea de zi – premierul Suediei a transmis acest lucru în plenul Parlamentului European, săptămâna aceasta. Însă trebuie şi noi să lucrăm în sensul acesta, să fim mult mai proactivi pe subiect şi să negociem mult mai bine.

Eu am propus opt paşi concreţi, iar primul ar fi demiterea sau demisia domnului Bode, care nu mai poate negocia cu maximă seriozitate în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne”, a spus deputatul european, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la sediul biroului său parlamentar din Deva, potrivit Agerpres.

Citește și: Cât de greu este să întreții un centru pentru refugiații ucraineni în România

În opinia parlamentarului european, România ar trebui să aibă discuţii bilaterale cu guvernele Austriei şi Olandei, în paralel cu o strategie comună cu Bulgaria, deoarece „nu mai există acum scenariul decuplării României de Bulgaria”.

Citește și: Coincidențe suspecte în dosarul soțului fostei șefe DIICOT, de care se interesează Predoiu

El a arătat că anul 2023 ar fi cel mai potrivit pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, în contextul în care anul 2024 este unul în care vor avea loc alegeri europarlamentare.

„Anul 2023 este important pentru că în anul 2024 vor avea loc alegeri nu doar în România, ci vor avea loc alegeri europarlamentare. Se va schimba componenţa actualei Comisii Europene, va fi un nou preşedinte al Consiliului European şi, tocmai de aceea, în anii electorali cutuma este să nu ai astfel de subiecte divizive. (…)

De aceea, cred că orizontul de timp trebuie să fie 2023 pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. (…) Este important să facem cât mai repede acest lucru şi cred că ar trebui să împingem acest subiect în perioada în care Suedia deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene”, a conchis parlamentarul european.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Vlad Botoș / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...