Eurovision: presupuse tentative de manipulare a votului de către juriile din 6 țări. România apare în scandal

Data:

Organizatorul concursului Eurovision 2022 a eliminat juriile din șase țări din calculul notelor finale pentru melodiile concurente din cauza unor neregularități, potrivit unui comunicat oficial al Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU).

„În analiza votării juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU), după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a concursului, au fost identificate anumite modele de vot neregulate în rezultatele a șase țări.

Pentru a respecta instrucțiunile de vot ale concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat substitut pentru fiecare țară în cauză atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor țări cu istoric de vot similar).

Acest proces a fost recunoscut de Monitorul Independent de Votare.

EBU ia extrem de în serios orice încercare suspectată de a manipula votul la concursul Eurovision și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă astfel de voturi ar putea influența sau nu rezultatele și/sau rezultatul votului”, menționează comunicatul.

Uniunea nu menționează explicit cele șase țări, dar ESCXTRAo publicație specializată în Eurovision susține că e vorba despre juriul din România, alături de cele din Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino și Muntenegru.

România s-a numărat printre cei 25 de finaliști ai Eurovision 2022, fiind reprezentată de wrs, care s-a clasat pe locul 18 din 25, cu 64 de puncte.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...

Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să...

Statul român este dator cu milioane de euro către producătorii de filme din străinătate

Statul român este dator cu milioane de euro către...