Evaluarea Națională: Un elev din Bihor notat cu 2,80 a primit, după contestații, nota 8,70!

Data:

Ministerul Educației a afișat joi notele finale la Evaluarea Națională, după soluționarea contestațiilor.

Un elev din Bihor a primit, astfel, o veste foarte bună: în loc de 2,80, nota primită inițial la examenul de limba română, a meritat, de fapt, nota 8,70!

Elevul cu pricina a susținut examenul la Școala Gimnazială nr. 1 Hidișelu de Sus. Potrivit datelor de pe platforma evaluare.edu.ro, la matematică a luat nota 6,80, pe care nici nu a contestat-o, iar grație notei corecte de la română, are acum media 7,75.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că diferența de 5,9 puncte din situația elevului din Bihor este cea mai mare din toată țara. Potrivit oficialului, eroarea nu s-a petrecut la corectarea lucrării, ci la transcrierea notei din borderou, adică acolo unde profesorii evaluatori scriu fiecare punctajul calculat. 

„În momentul în care te pui în postura elevului care știe că a făcut de 8,70 și vede rezultatul 2,80, este dramatic, de aceea suntem datori să facem tot posibilul pentru a evita astfel de situații”, a declarat Cîmpeanu, citat de edupedu.ro. Ministrul a pledat pentru digitalizarea Evaluării Naționale și nu a precizat dacă persoanele responsabile vor fi sancționate în vreun fel.

„Abordarea cea mai eficientă este aceea a susținerii digitalizării în educație, evaluării digitale. Mai grave mi se par acele erori în evaluare, sau cel puțin la fel de grave”, a mai spus ministrul. 

O diferență mare între nota dinainte de contestații și cea finală a avut și un elev din Prahova, care a fost evaluat cu 3,75 puncte mai puțin, după cum a spus Cîmpeanu. În această situație, problema a fost de corectură, titrează BIHOREANUL.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related