Evaluări gratuite, fără bilet de trimitere, pentru tuberculoză

Data:

În fiecare an, pe 24 martie, se celebrează, în întreaga lume, Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei. Cu acest prilej, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția asupra faptului că tuberculoza rămâne o problemă epidemiologică mondială, producând, anual, moartea a milioane de oameni.

În acest context, colectivul Dispensarului PNF din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Pitești (SJUP) organizează o activitate de prevenție.

„Astfel, în perioada 15.03.2023 – 24.03.2023, asistenții medicali se vor deplasa în ambulatorii de specialitate, școli, grădințe și nu numai, unde vor împărți pliante și vor oferi informații cu privire la această afecțiune. Persoanele care prezintă următoarele simptome: tuse persistentă (care nu cedează la tratament după mai mult de 3 săptămâni), scădere în greutate, inapetență (lipsa poftei de mâncare), transpirații nocturne, oboseală la eforturi mici și subfebrilitate prelungită se pot prezenta, zilnic, direct la Dispensarul PNF Pitești, situat în curtea Spitalului Bălcescu, str. I.C. Brătianu nr. 62”, precizează Cristina Cazacu, purtător de cuvânt al SJU Pitești.

Citește și: Pe urmele deținutului care a lăsat un bilet în zidurile Cazinoului din Constanța

O simplă evaluare poate fi de mare ajutor

Foarte important este faptul că prezentarea se face FĂRĂ BILET DE TRIMITERE.

„În perioada 20.03.2023 – 23.03.2023, persoanele care prezintă simptomele menționate anterior se pot prezenta în intervalele orare 9 – 13 și 14 – 18, iar pe 24.03.2023 între orele 9 și 13, pentru evaluare și consult de specialitate (pneumoftiziologic) (…) Precizăm că astfel de activități de educație pentru sănătate și prevenție sunt desfășurate permanent de medicii și asistenții medicali din cadrul Dispensarului PNF”, mai spune Cristina Cazacu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: SJU Pitești

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O garsonieră de 25 mp din Cluj, de vânzare cu aproape 80.000 de EURO

77.500 de euro este prețul cu care a fost...

Încă o victorie a „României educate”

Pe 29 martie 2023, Guvernul României a aprobat proiectul...