miercuri, 18 mai 2022
AcasăLa ziActualitateExamen dur de intrare la UMF Iaşi: 8,72 ultima medie bugetată. Un...

Examen dur de intrare la UMF Iaşi: 8,72 ultima medie bugetată. Un singur 10 la admitere la Medicină, alţi 41 la Bioinginerie

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) a publicat rezultatele concursului de admitere susţinut faţă în faţă, în condiţii speciale, în peste 80 de amfiteatre din Iaşi, duminică – 25 iulie. Rezultatele confirmă o parte dintre declaraţiile tinerilor care au susţinut probele: nivelul de complexitate, în special la întrebările la prima vedere, a fost unul complicat, iar notele sunt pe măsură.

Astfel, la specializarea Medicină Generală, cea mai căutată, unde concurenţa a fost de aproape 4 studenţi/loc, ultima medie la buget a fost de 8,72, în timp ce ultima notă de la taxă a fost de 8,19. De aici încolo, notele scad progresiv, la Tehnică Dentară, Farmacie, Bioinginerie şi Balneofiziokinetoterapie fiind cuprinse între 5 şi 6.

La Medicină Dentară, unde concurenţa a fost surprinzătoare anul acesta pentru conducerea UMF Iaşi, de 3,83 studenţi pe loc bugetat, ultima medie de la buget a fost 7,29, iar la taxă s-a intrat cu 6,33. La Asistenţă Medicală Generală s-a intrat la buget cu 7,90, în timp ce la taxă ultima medie a fost 5,45. Fotografia de la finalul concursului de admitere arată complet diferit în 2020. La Medicină Generală notele au fost în medie cu 50 de sutimi mai mici, ultima medie de la buget fiind de 9,11, iar la taxă de 8,65.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE