EXCLUSIV | Cenzurǎ, manipulǎri și minciuni – „Domnul Secretar de Stat se discrediteazǎ singur!” VIDEO

Data:

O delegație a Comisiei de Petiții din Parlamentul European (PETI) a vizitat România, săptămâna trecută, în urma unei plângeri privind exploatarea ilegală de păduri.

Organizatorii au luat o decizie neașteptată: delegația PETI a insistat ca jurnaliştii să fie ţinuți la distanță, întrucât întâlnirile lor nu erau, au susținut aceștia, de interes public.

Delegații au mers pe un traseu atent elaborat și protejat de presă, pentru a observa cum „totul este sub control” în pădurile României, după cum au fost înștiințați de ministrul Mediului, Barna Tánczos.

După „întâlnirea tehnică” dintre PETI, Tánczo și echipa sa, cu ușile bine închise, la sediul Ministerului Mediului, luni, 15 mai, am putut discuta, lângǎ ușa de intrare, cu secretarul de stat Ionuț-Sorin Banciu, căruia nu i-a fost revocată participarea la discuțiile cu europarlamentarii PETI.


În absența unei dezbateri reale, am cerut ONG-ului de mediu Agent Green să comenteze ce a declarat secretarul de stat, afirmație cu afirmație.

Agent Green representatives’ analysis of the discussion with Sorin-Ionut Baciu. Video: Claudiu Postelnicu.

În plus, am însoțit pe teren activiști de mediu și doi europarlamentari „rebeli”, care au sfidat Comisia de Mediu a Uniunii Europene, precum și agenda vizitei oficiale a PETI și și-au desfășurat propria misiune alternativă de stabilire a situației de fapt, doar pentru a descoperi un catalog de nereguli de gestionare a pădurilor din situri protejate.

Articolul va fi publicat în întregime marți.

Acesta este primul dintr-o listă de articole sponsorizate de un grant pentru jurnalism independent acordat de către consorțiul IJ4EU și care vizează politicile și acțiunile Uniunii Europene.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Read the English version: Censorship, manipulations and lies. „The Secretary of State is discrediting himself!”

spot_imgspot_img
Crina-Gabriela Boroş
Crina-Gabriela Boroşhttp://crinaboros.tumblr.com
Crina Boros este reporter de investigație si de date. Publicata de Reuters, BBC, openDemocracy, Greenpeace Unearthed, EUobserver, Investigate Europe. Co-autore a două manuale internaționale de jurnalism de investigație și a unui curriculum pentru un masterat in jurnalism de date pentru universitatile din Balcani. Câștigătoare a premiilor Data Journalism Awards; finalist al Paul Foot Award; Al Neuharth Innovation in Investigative Journalism Award; Hans-Matthöfer-Preis for Innovation in Preda jurnalimul de date si transparenta intrenational. Mentora la Journalism Fund. Organizatoare a cursurilor de jurnalism de date la "European Investigative Journalism Conference and Data Harvest". Bursiera a Association of British Science Writers si a grantului #IJ4EU pentru jurnalism freelance independent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursa electorală: „AUR este cea mai mare otravă”

Candidatul AUR la Primăria Buzău s-a retras din cursă....