EXCLUSIV Ministerul Dezvoltării condus de Cseke Attila folosește, ilegal, 3 mașini de la Cadastru

Data:

Trei autoturisme care aparțineau Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) erau folosite de Ministerul Dezvoltării, instituție condusă de Cseke Attila, potrivit unor surse din instituție și dintr-un raport al Curții de Conturi.

Verificările au arătat că acesta ar fi folosit trei mașini înregistrate pe ANCPI, una dintre ele fiind alimentată cu combustibil de Agenție. Toate autoturismele sunt folosite de Ministerul Dezvoltării.

Potrivit unor surse din instituțiile amintite, ministrul Cseke Attila preferă să se se plimbe cu o Skoda Superb electrică, autoturism care aparține Agenției, nicidecum ministerului.

Ministrul Cseke Attila și mașina Skoda Superb pe care o folosește de la ANCPI în mod ilegal

Alte două mașini, un Renault Zoe și o Skoda Octavia sunt folosite de ministrul Dezvoltării. Octavia ar fi utilizată de apropiații lui Cseke Attila și de familia lui în București, inclusiv șoferul fiind „împrumutat” de la ANCPI.

Doi dintre șoferi sunt angajați ai ANCPI, dar deservesc ministerul condus de Cseke Attila.

Aprobarea ilegală a lui Feștilă

Cel care ar fi aprobat transferul celor trei autoturisme de la ANCPI la ministerul Dezvoltării ar fi un anume Lucian Feștilă, adjunct al agenției care se ocupă de probleme logistice și economice.

Presshub a anunțat, ieri, că premierul Nicolae Ciucă a acceptat cererea de demisie a șefei ANCPI, secretarul de stat Rákosi-Seiwarth Ildikó.

Ea a fost înlocuită de o altă reprezentantă a UDMR, o apropiată a ministrului Cseke Attila, Hajnalka Ildiko Vig. Potrivit unor surse din instituție, ANCPI urmează să semneze în perioada următoare mai multe contracte publice în valoare totală de 90 milioane de euro. Acesta ar fi unul dintre motivele pentru care a fost impusă Hajnalka Ildiko Vig. În plus, în instituția de stat urmează să fie angajat consilier Vlad Păunescu, fiul lui Cornel Păunescu.

Citește și: Șefa de la Cadastru despre care PressHUB a scris că venea rar pe la serviciu și-a dat demisia

Potrivit presei locale, Cornel&Cornel Topoexim, societatea comercială care își ținea contabilitatea la firma surorii lui Victor Ponta, Alexandra Herțanu, a câștigat două contracte pentru serviciile necesare exproprierii a 550 de imobile din județul Cluj.

Anterior, societatea a câștigat marea parte a contractelor din cadrul proiectului Marea Cadastrare din România, în valoare de milioane de euro, dar și realizarea documentațiilor a mii de imobile care urmează să fie expropriate, în vederea finalizării unor lucrări de construcţie de drumuri aflate pe coridoarele rutiere din România.

Firma are ca acționar majoritar pe Vlad Păunescu, asociat cu Alexandru Cuculescu și Dragoș Ștefan Necula, cel care este și administrator.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Zelenski somează Rusia să se retragă de la centrala nucleară Zaporojie / Noi explozii în Crimeea

Cel puţin patru explozii s-au produs joi seară într-o...

O instituție a statului a contestat decizia suspendării sesizărilor privind plagiatul lui Ciucă. Dar a refuzat să facă publică acțiunea

Ministerul Educației, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior,...

VIDEO Afganistan: Copii vânduţi pentru adopţie, exploatare sexuală sau îndoctrinare

Copii vânduţi contra echivalentului a câteva sute de euro...