joi, 27 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateEXCLUSIV. Raportul MCV critică România pentru că nu a desființat Secția...

EXCLUSIV. Raportul MCV critică România pentru că nu a desființat Secția Specială, pentru numirea procurorilor șefi la DIICOT și Parchetul General în ciuda avizului negativ al CSM

Raportul MCV al Comisiei Europene, consultat de G4Media.ro, critică România pentru că nu a desființat Secția Specială, dar și pentru pentru numirea procurorilor șefi la DIICOT și Parchetul General în 2020 în ciuda avizului negativ al CSM.

”Cu amendamentele din 2018-2918 la legile Justiției încă în vigoare, îngrijorările legate de afectarea sistemului de justiție rămân valide”, arată raportul MCV al Comisiei Europene.

”În special, existența și funcționarea Secției Speciale pentru magistrați SIIJ rămâne o îngrijorare majoră”, mai arată Comisia Europeană.

În termeni de substanță, recomandările MCV indică o serie de zone la care Comisia Europeană va urmări cu atenție rezultatul amendării legilor justiției. Aceste zone sunt:
– desființarea SIIJ
– regimul sancțiunilor (disciplinare, civile și penale) în cazul magistraților
– numirea șefilor Inspecției Judiciare
– numirea și revocarea procurorilor-șefi
– rolul Curții Supreme și al CSM
– impactul reformelor în ce privește independența magistraților și organizarea carierei acestora

Citește articolul complet în G4Media

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE