EXCLUSIV Tel Drum primește 22 milioane lei de la Consiliul Județean Teleorman, înainte de alegeri

Data:

Pentru că terenul politicii e alunecos, compania atribuită de Tel Drum lui Liviu Dragnea își asigură spatele pentru anii care vin. Așa că, neștiind sigur, ca în alți ani, cine va câștiga șefia Consiliului Județean Teleorman, Tel Drum a participat la o nouă licitație pentru reabilitarea unui drum județean. A câștigat astfel, înainte de alegeri, o asigurare de 22 milioane lei de la locuitorii județului Teleorman.

Pe data de 11 septembrie 2020 era transmis în SEAP rezultatul unei licitații deschise desfășurate de Consiliul Județean Teleorman, privind modernizarea drumului județean 612, Rădoiești (DJ 601C) – Săceni (DJ612A), km 64+371 – km 76+172 ( L= 11,801 km). Lucrările efective se referă la acordarea de servicii de proiectare tehnică, execuție lucrări (C+M) și asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada execuţiei lucrărilor pentru obiectivul ,,Modernizare DJ 612, Rădoiești (DJ 601C) – Săceni (DJ612A), km 64+371 – km 76+172 ( L= 11,801 km)”, conform caietului de sarcini.

Extras din SEAP

Principalul criteriu de atribuire a fost „raportul calitate-preț”, iar sursa de finanțare este Programul Național de Dezvoltare Locală 2017, dar și bugetul propriu al județului Teleorman. Valoarea contractului astfel încheiat se ridică la 22.939.395.91 lei.

Extras din SEAP

Sume uriașe de acest fel intră în conturile Tel Drum periodic. Și vara trecută, prin luna mai, Teldrum a reușit să bifeze un contract de 13.030.756 lei pentru realizarea a 7 kilometri de drum pe ruta DJ612 Călinești-Antonești. Durata contractului era de minim 60 de luni, din care 2 luni constituiau perioada de proiectare, 10 luni erau dedicate execuției efective, 12 luni perioada de obținere a acordurilor și avizelor și minim 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor.

Contractul a fost semnat cu Consiliul Județean Teleorman și, pentru a câștiga licitația, Teldrum s-a asociat cu o altă firmă de construcții, și anume Total Road, patronată de Cătălin Gruianu. Conform datelor publice, această firmă a dat lovitura cu un contract la Primăria Sectorului 4. În anul 2014, Total Road a primit un contract de nouă milioane euro pentru realizarea unor lucrări de reparații curente, modernizări și sistematizare pe verticală. Însă a oferit și asistență tehnică pentru niște lucrări din Călimănești, Brezoi, Iași și Cluj de unde a încasat în jur de 80.000 euro. Mai mult, Total Road este o firmă cunoscută pentru asocierile repetate cu societatea Interfrigo Logists din Pitești, unde acționar este chiar Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea.

Acum o lună, potrivit sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), compania Tel Drum a semnat un nou contract cu Consiliul Județean Teleorman pentru întreţinerea pe timp de vară a drumurilor din partea de vest a județului. Valoarea minimă a contractului de tip abonament este de peste 4.000.000 de euro, iar valoarea maximă depășește 11.000.000 de euro.


spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Urmăriți internaționali, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...

Sprijin pentru transformarea digitală a ONG-urilor | Săptămâna Online

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de coordonator...

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la intrarea Armatei române în Oradea | Bihoreanul

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la...