EXCLUSIV Un absolvent al Academiei SRI, cu funcții prin 6 ministere, a devenit secretar general al Cancelariei lui Ciolacu

Data:

spot_img

Supranumit funcționarul minune, Dragoș Bănescu, un abonat la funcții și consilii de administrație grase, a mai primit un post important în angrenajul guvernamental, chiar zilele trecute.

După ce a fost secretar general și secretar general adjunct în șase ministere, după ce a urmat cursurile a două mastere în același timp, pe care le-a finalizat în șase luni, Dragoș Bănescu este numit în una dintre cele mai importante funcții din Guvernul României.

Cea de secretar general al Cancelariei Primului Ministru Marcel Ciolacu. 

Citește și: Au fost reținuți Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL de la Crevedia

Dragoș Bănescu este absolvent al masterului Academiei SRI, dar și al cursului generalului Gabriel Oprea, moment de bun augur pentru cariera profesională.

Au urmat zeci de consilii de administrație, printre care CEC Bank, Romatsa, Electrica SA, chiar din timpul guvernării lui Emil Boc, după care nu s-au mai dezlipit de acestea.

În total 13 ani de funcții înalte și consilii de administrații pe măsură.

Ciolacu l-a numit pe 24 august secretarul general al Cancelariei Primului Ministru

Potrivit deciziei „nr. 352 din 24 august 2023 privind aplicarea mobilității domnului Dragoş-Ionuţ Bănescu din funcția publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului în funcția publică de secretar general al Cancelariei Prim-Ministrului, prim-ministrul emite prezenta decizie.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnului Dragoş-Ionuţ Bănescu i se aplică mobilitatea din funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului în funcţia publică de secretar general al Cancelariei Prim-Ministrului„, se arată în decizie.

Citește și: Trei BMW-uri noi ale Poliției, implicate în accidente rutiere în primele 6 luni de folosință

13 ani de funcții înalte și peste 20 de CA-uri

Dragoș Ionuț Bănescu a bifat, de-a lungul timpului, mai toate ministerele importante din funcția de secretar general sau secretar general adjunct al instituției.

Bănescu a fost secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor, la Ministerul Muncii, la Ministerul Sportului, la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, la Ministerul Justiției, secretar general la Ministerul Muncii.

Din aceste funcții, a fost un abonat al consiliilor de administrație și al Adunărilor Generale ale Acționarilor, la următoarele companii de stat:

  • Romatsa
  • CEC Bank
  • Electrica S.A
  • Romgaz
  • Eximbank
  • Electrica Muntenia Sud
  • Hidroelectrica
  • Consiliul Național de Integritate
  • Transelectrica
  • Administrația Apelor Române
  • Romsilva
  • Societatea Comercială de Tratament Balnear și Recuperarea Capacității de Muncă
  • Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină
  • Institutul Național de Cercetări Aerospațiale Electromecanica Ploiești
  • Nuclearelectrica
  • Loteria Română
  • Institutul Național de Cercetări Aerospațiale.
  • Institul Național de Cercetare Dezvoltare Aerospațială Elie Carofoli
  • Institul Național de Cercetare Dezvoltare Aerospațială GEOECOMAR
  • Compania Națională Loteria Română

Cine este superfuncționarul școlit la Academia SRI

Potrivit CV-ului, Dragoș Ionuț Bănescu a absolvit cursul postuniversitar de perfecționare „Statalitate și gândire de stat” la Centrul de Formare continuă pentru funcționari publici, în cadrul Facultății de Drept a Universității „Ovidius” din Constanța.

Apoi un master în Managementul Informațiilor de Securitate Națională la Academia Națională de Informații a Serviciului Român de Informații și un curs postuniversitar de perfecționare denumit „Securitate și bună guvernare”, la Colegiul Național de Apărare.

Pe lista cursurilor apar și alte instituții ale statului, pe care nu le-a ratat.

De unde a început Dragoș Ionuț Bănescu și unde a ajuns

  • Dragoș Ionuț Bănescu termină Facultatea de Științe Economice din Brașov în 1997, iar după un an și jumătate ajunge la Garda Financiară Brașov.
  • ”În 2005, apare prima minune: comisarul de la Brașov termină un „program de master în economie” la București, care a durat 4 luni și „programul de master” la SNSPA care, potrivit CV-ului oficial, a durat o lună. 
  • Două mastere în 5 luni la București, în timp ce lucra 8 ore pe zi la Brașov, nu sunt ceva extraordinar, dacă e să urmărești cariera ulterioară a domnului Bănescu.”, scria Valeriu Nicolae în Libertatea.
  • A urmat cireașa de pe tort, adică masterul de la Academia SRI, fiind absolvent al cursului generalului Oprea. Coincidență sau nu, încep să apară CA-urile importante – CEC Bank, Romatsa și Electrica SA, din timpul guvernării lui Emil Boc, dar de care nu s-a dezlipit nici în anii următori.
  • Au urmat alte funcții importante, însoțite de alte CA-uri la fel de interesante.

În ultimul său CV, publicat pe site-ul Ministerului Justiției, perioada în care a făcut două masterate nu mai coincide cu cea dintr-un CV mai vechi, din care reieșea că le-a făcut în câteva luni, așa cum semnala Valeriu Nicolae, semnalează Hotnews.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Oana Stănciulescu
Oana Stănciulescu
Oana Stănciulescu este jurnalist din 1991. A debutat Dreptatea, ca reporter. A mai lucrat la România liberă, Ziua, Academia Cațavencu, BBC. A fost redactor-Sef la emisiunea „Chestiunea Zilei”, șef sectie Politic la PRO TV, redactor-șef adjunct la Evenimentul Zilei și Cotidianul. Realizator și analist la Realitatea TV și Antena 3. Director la Expres Magazin · A activat pe funcția de consilier la Institutul Diplomatic Român și presedinte la Societatea pentru Presă Liberă.
2 COMENTARII
  1. „…Cine este …” ___–-___chiar asa, cine este acest „superfunctionar”? Inainte de a comenta, am cautat informatii despre individ, peste tot se incepe de pe la 20+ ani, practic nu are tata nu are mama, trebuie- si asta- sa fie nascut din spumele marii…Insa -nici pe departe- nu este singurul, cei mai multi politicieni romani au asa-zisa biografie ciuntita, la inceput, exact ca in acest caz, fie ca parintii lor au fost muncitori sau tarani cooperatori si odraslelor le este rusine ( s-a dus epoca „originii sanatoase”!!!), fie au ceva de ascuns, adica -macar- unul dintre parinti a fost militian sau securist sau mahar la pecere, in sfarsit, aceste personaje ar trebui sa fie primele care sa ceara celor care le publica biografia, sa fie cat mai completi, sa porneasca cu parintii, iar acolo unde este cazul( se stie clar), chiar cu bunicii…Asta inseamna o adevarata wikipedie, si nu truncheri grosolane, pentru a se ascunde lucruri… Dar ce sa ne mai miram, daca la asa-zisa prima doamna a tarii( dovedita prima tuta a Romaniei), nu se spune cine i-a fost tatal, adica ori jupuitor de nurci, ori securist, asa cum nu se insereaza nici la biografia lui gaga de Sibiu, daca socru-sau, a fost sau nu, securist, iar in asa caz, este obligatoriu sa se fi stiut clar, inainte de alegerile din 2014…

  2. DSS’istii astia, sau mai bine spus, urmasii lor, tineti minte cum arata iar cand ii vedeti pe strada singuri, stiti ce aveti de facut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related