​Execuția bugetară la 6 luni arată dezastrul Primăriei Iași: absorbția de fonduri europene este de doar 10%

Data:

Lucrurile în Primăria Iași merg din ce în ce mai rău: execuția bugetară la 6 luni arată mai prost decât cea din 2021, care era oricum foarte modestă. Cheltuielile de dezvoltare și absorbția fondurilor europene sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani, deși proiectele ar fi trebuit să avanseze, iar ritmul de lucrări să se intensifice.

Cifrele din raportul oficial, ce urmează a fi aprobat de Consiliul Local, arată că Iașul are o absorbție de fonduri europene de numai 10% din ce se prognozase în primele 6 luni. În primul semestru, trebuiau cheltuiți 333 milioane de lei din finanțare europeană și au fost făcute plăți de numai 32 milioane de lei.

Totalul cheltuielilor de dezvoltare trebuia să fie la 6 luni de 531 milioane de lei, cu finanțare din toate cele trei surse: buget local, buget național, fonduri UE. Planul realizat la investiții este de doar 15%: s-au cheltuit doar 83 milioane de lei.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Petre Daea, audiat ca martor de DNA în dosarul de corupție al lui Adrian Chesnoiu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UPDATE/VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.