​Exerciții militare ale Forțelor Navale Române la Marea Neagră și în zona fluvială: Este exersat scenariul de respingere a unei agresiuni la gurile de vărsare ale Dunării și în zona costieră a României

Data:

spot_img

Forțele Navale Române desfășoară, concomitent, în perioada 28 martie – 8 aprilie, două exerciții întrunite, pentru creșterea nivelului de interoperabilitate dintre structurile de forțe participante, precum și pentru dezvoltarea procedurilor operaționale de asigurare a securității spațiului naval (maritim și fluvial) al României, a anunțat marți Biroul informare al Forțelor Navale Române.
​ Totodată, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a dispus măsuri suplimentare de supraveghere a zonei maritime de responsabilitate, în vederea creșterii vitezei de reacție pentru combaterea pericolului de mine din Marea Neagră.
Potrivit Forțelor Navale Române, exercițiul „Tomis 22”, organizat pe mare, în raioane maritime din apele teritoriale, zona contiguă și zona economică exclusivă a României, și Exercițiul „Danube Protector 22”, desfășurat pe Dunăre și în nordul Dobrogei, în zona lagunar-deltaică, fac parte din programul de instruire întrunită al militarilor din Forțele Navale și se înscriu în sfera măsurilor de consolidare a nivelului de reacție al militarilor români pentru contracararea unor acțiuni ostile în zona litoralului românesc al Mării Negre și în Delta Dunării.
Citește și: Cererea pentru furnizarea de gaze rusești prin Ucraina, la nivel maxim. Europa s-ar putea confrunta cu un val de frig
Trei nave militare maritime, șase nave de luptă fluviale, patru nave auxiliare, două dispozitive mobile de lansare rachete de coastă, un elicopter Puma Naval, un detașament de scafandri de luptă (EOD) și o companie de infanterie marină de la Babadag sunt structurile din Forțele Navale care participă la cele două exerciții. Din partea Forțelor Terestre, sunt prezente structuri de infanterie, de artilerie și logistice de la Batalionul 341 Infanterie Topraisar și de la Batalionul 325 Artilerie Caracal.
„Peste 950 de militari își vor sincroniza acțiunile de instruire, conform unui scenariu fictiv de respingere a unei agresiuni asimetrice la gurile de vărsare ale Dunării și în zona costieră a României. În timpul desfășurării Exercițiului „Tomis 22”, specialiștii de la Centrul de Instruire, Simulare, Evaluare și Jocuri de Război al Forțelor Navale și de la Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu” vor evalua pachetul de forțe navale ale României „Gata de acțiune” care va face parte din Forța de Răspuns a NATO în anul 2023 (NATO Response Force 23 – NRF 23). Forțele Navale Române își perfecționează constant abilitățile de a răspunde rapid și eficient la întregul spectru de amenințări din spațiul maritim și fluvial, având în vedere importanța strategică și contextul actual de securitate din regiunea Mării Negre”, a transmis Biroul informare al Forțelor Navale Române.
Citește și: Masă caldă pentru refugiații ucraineni care ajung în Maramureș, asigurată zilnic de reprezentanții cultelor și ai unor asociații

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Putin a cerut gravarea inițialelor sale pe cruciulițele purtate de soldaţi | The Epoch Times

Putin a cerut gravarea inițialelor sale pe cruciulițele purtate...

Maia Sandu: Rusia folosește din nou energia ca armă, în Republica Moldova

Frig, întuneric, incertitudine și multă propagandă – este atmosfera...