​Masă caldă pentru refugiații ucraineni care ajung în Maramureș, asigurată zilnic de reprezentanții cultelor și ai unor asociații

Data:

Femeile, copiii şi persoanele în vârstă refugiaţi din Ucraina beneficiază de trei mese zilnice la centrele de cazare puse la dispoziţie de cultele religioase şi de unele asociaţii, a declarat, marţi, pentru Agerpres, viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Daniela Oniţa Ivaşcu.

„Toate cultele religioase implicate în ajutorarea refugiaţilor – mame, copii, bebeluşi sau vârstnici – asigură, zilnic, masa celor cazaţi. E vorba de trei mese calde, asigurate zilnic. De asemenea, pentru bebeluşi şi mame se asigură haine de schimb, materiale de igienă personală, pampers sau alte materiale necesare.

Toate aceste bunuri sunt asigurate din donaţiile oamenilor din judeţul Maramureş sau din alte judeţe. Bunurile alimentare sunt asigurate tot din donaţii şi nu cred că se va pune problema ca pe durata şederii acestor persoane în ţara noastră asigurarea mâncării, hainelor sau obiectelor de igienă personală să fie o problemă. (…) La un moment dat a existat tema că asigurarea mesei calde zilnice ar putea fi o problemă, dar până la urma această percepţie s-a dovedit a fi falsă”, a declarat Daniela Oniţa Ivaşcu.

Citește și: Consiliul Judeţean Iași ar putea fi pus în situaţia absurdă de a mai plăti o dată, cel puţin parţial, spitalul mobil de la Leţcani

Cele mai implicate asociaţii religioase în sprijinirea refugiaţilor sunt din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Serviciul Maltez şi Organizaţia Caritas, ambele aflate în conexiune cu Biserica Catolică.

Potrivit viceprimarului, surplusul de alimente neperisabile, haine sau alte obiecte de uz general care se adună în centrele de colectare din Sighetu Marmaţiei, Baia Mare şi alte oraşe din judeţ sunt transportate în Ucraina.

„În ultimele zile, cred că am derulat peste 40 de transporturi umanitare spre Ucraina prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei. Toate bunurile, alimentele, hainele sunt predate autorităţilor din Ucraina care le împart celor care au nevoie.

Deja, în localităţile din vecinătatea zonelor de război funcţionează centre de depozitare, iar de aici, bunurile ajung spre persoanele afectate de război. Aceste transporturi din Maramureş spre Ucraina vor continua şi în următoarele zile”, a mai spus Daniela Oniţa Ivaşcu.

Citește și: Producătorii şi vânzătorii de bărci din Tulcea, afectaţi de criza sanitară şi de războiul din Ucraina

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și...

Lui ÎPS Teodosie i-a fost tăiat microfonul de Ziua Marinei, pentru a-i scurta slujba

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului la Ziua Marinei a...

România nu există pe harta turismului european. Fără strategie, brand și identitate

Cine să viziteze România și de ce? Fără o...

Șeful de la Investiții a fost dat afară și scos din echipa de fotbal a primarului din Iași

Primarul a găsit vinovatul pentru întârzierile la marile investiții...