Aghiotanții primarului Chirica implicați în măsluirea documentelor de urbanism cad ca spicele la treierat

Data:

Aghiotanții primarului Chirica. Funcționara de la Control Urbanism Dana Vasiliu a fost folosită de primarul Iașului, Mihai Chirica, în decembrie 2019, la falsificarea edificării la Blocul Vixen, din Moara de Vânt, dosar aflat la DNA.

Femeia vedea ce se întâmplă, era trimisă să rezolve cele mai mari tunuri imobiliare și a făcut o recepție falsă și la vila unui interlop.

Acolo s-a făcut un denunț și s-a dat o șpagă, dar procurorii au ratat flagrantul.

Primarul a trimis-o pe Dana Vasiliu și la celebrul bloc River’s Towers, unde se vehiculează o mită de 500.000 de euro.

Fiind om de încredere, primarul n-a dat-o afară în ciuda dosarelor penale deschise, amândoi depinzând unul de altul.

Dana Vasiliu a luat în ultimul an primă lunară de 30% de la primarul Mihai Chirica și a ajuns la un salariu de 2.000 de euro net.

La sfârșitul lunii august, Parchetul de pe lângă Judecătorie au trimis-o în judecată pentru recepția la vila interlopului.

Automat ar trebui suspendată din funcție.

Citește și: Poți fi profesor și să distribui conspirații? Trei exemple care ne sperie

În Dosarul Vixen, Mihai Chirica i-a dat sarcina să facă recepția la un bloc ilegal, construit pe o autorizație de casă. Dana Vasiliu s-a executat în 24 de ore.

Aghiotanții primarului, cei care au măsluit documente de urbanism, cad ca spicele la treierat. Daniela Vasiliu, unul dintre oamenii de încredere ai lui Mihai Chirica, a fost trimisă în judecată, la sfârșitul lunii august, sub acuzația de „fals intelectual”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie despre Vasiliu: „Ar fi falsificat procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor la un imobil situat în mun. Iași”. Fapta s-a petrecut pe 15 iunie 2020. Inițial, dosarul a fost instrumentat de DNA, una din acuzații fiind luare de mită, însă ulterior a fost declinat și a rămas doar infracțiunea de fals.

În aceeași speță, acuzată de „complicitate la uz de fals” este Daniela Pancu, beneficiara investiției. „Ideea este că eu am făcut un denunț în care s-a luat o șpagă”, a spus Pancu, fără a detalia.

Anterior, în decembrie 2019, Daniela Vasiliu ar fi trucat recepția la un imobil Vixen’s din Moara de Vânt, dosar aflat acum în lucru la DNA Iași. Procurorii anticorupție i-au propus lui Vasiliu un acord de recunoaștere a vinovăției, cu o pedeapsă redusă, dacă ar fi cooperat.

Ea a refuzat, primarul Mihai Chirica a mutat-o la Biroul Reglementare Transporturi Urbane și i-a dat recent și o răsplată: +30% la salariu.

După ce în august a fost trimisă în judecată, Daniela Vasiliu a intrat în concediu și încă nu a fost emisă dispoziția de suspendare. „Trag de timp”, a apreciat o sursă din sistem.

A falsificat recepția: clădirea nu respecta autorizația

Pe 25 august 2023, la secția penală a Judecătoriei Iași a fost înregistrat un dosar cu două inculpate. Daniela Vasiliu, funcționară a Primăriei, este acuzată de săvârșirea infracțiunii de „fals intelectual”.

Și Daniela Pancu, beneficiară a unei investiții imobiliare, de „complicitate la uz de fals”. Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related