Explozia preţului la energie loveşte dur firmele bihorene

Data:

Managerii unor firme din județul Bihor caută soluţii de reducere a costurilor cu combustibilul, materia primă şi personalul.

„Săptămâna trecută a trebuit să conving cinci firme să opteze pentru programul redus de lucru, ca să nu facă disponibilizări”, spune directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Békési Csaba. Iar criza energetică este abia la început…

Adoptată la începutul lui septembrie, „Ordonanţa energiei”, care modifică OUG 119/2022 privind plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale a dat populaţiei o gură de aer. Normativul menţine plafonarea de 0,68 lei pe KWh pentru clienţii casnici cu un consum sub 100 KWh pe lună în 2021, iar pentru gospodăriile cu consumuri între 100 KWh şi 300 KWh pe lună impune un tarif de 0,80 lei pe KWh până la pragul de 255 KWh, diferenţa urmând să fie plătită la preţul de piaţă.

Citește și: Ce sunt armele nucleare tactice, cu care ne amenință Rusia? Ar trebui să ne îngrijorăm?

În cazul consumatorilor non-casnici, spitalele, şcolile şi furnizorii de instituţii sociale plătesc 1 leu pe KWh. În schimb, instituţiile publice, IMM-urile şi firmele din industria alimentară beneficiază de plafonare doar pentru 85% din consumul mediu realizat în 2021, iar firmele cu o cifră de afaceri de peste 50 milioane lei plătesc curentul la preţul de piaţă. De cinci ori mai mare!

Citește articolul integral pe Ebihoreanul.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

240 de ruși cer protecție temporară în Iași. Au fugit de Putin și se pun la adăpost

Un efect mai puţin cunoscut al războiului din Ucraina:...

Reduceri semnificative de prețuri la Petrom în prima zi de minivacanță

Minivacanța de 1 decembrie începe cu ieftiniri la Petrom,...

Românii mai așteptă cu ridicarea vizelor pentru SUA. Aurescu are o soluție

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că a...