Exploziile de la Crevedia au avut loc în depozitul GPL care aparține fiului primarului din Caracal

Data:

Exploziile de la Crevedia au avut loc la un depozit GPL, nu o stație de alimentare destinată publicului. Stația GPL fusese închisă, după ce și-a pierdut licența, pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu.


UPDATE: Primarul din Caracal, al cărui fiu deține depozitul ilegal de GPL de la Crevedia, a făcut o declarație șocantă despre pompierii care au fost răniți în urma exploziei cisternelor pline cu gaz petrolier lichefiat.

Ion Doldurea a dat un interviu la România TV, imediat după incendiu, unde a recunoscut că depozitul aparținea fiului său.

Întrebat dacă știe că au murit oameni, primarul din Caracal a răspuns: „Ştiu. Este vorba despre o persoană. Ceilalți, pompierii, este problema lor.

Citește și: Primarul din Caracal, despre pompierii răniți la stația ilegală de GPL: „Este problema lor”


Totuși, în curtea depozitului erau parcate mai multe cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat (6 cinsterne, potrivit unor surse).

De aceea au avut loc explozii de așa mare amploare.

Mai mult, depozitul, care nu ar fi trebuit să mai funcționeze, se afla într-o zonă locuită. De altfel, incendiul s-a extins la casele din zonă, cel puțin 7 proprietăți fiind distruse.

Explozia a avut loc la un depozit GPL
Explozia a avut loc la un depozit GPL

Prima explozie ar fi avut loc din cauza unor manevre greșite de transfer a GPL-ului dintr-o cinsternă în alta, potrivit surselor.

Apoi, focul s-a extins și către celelalte, iar încă o cisternă încărcată a explodat.

Citește și: LIVE 2 explozii la un depozit GPL din Crevedia: un mort și 46 de răniți. Printre ei, 26 de pompieri

Stația GPL aparține fiului primarului din Caracal

Acționarii firmei care deține stația GPL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) și Cosmin Ionuț Stângă (49%).

Ionuț Daniel Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL în anul 2022 a fost de 595 de milioane de lei.

Primarul a confirmat, la România TV, că depozitul aparține fiului său.

Ionuț este acolo. Este cu procuratura după el! Nu mai funcționa stația respectivă! Eu nu știu ca băiatul meu să fi făcut ilegalități!  Înțeleg că sunt și 2 pakistanezi muncitori, dați dispăruți”, a declarat Ion Doldurea.

Citește și: Explozia de la Crevedia, numeroase încălcări ale legii. Stația GPL nu mai avea autorizație din 2020

Un mort și 46 de răniți

2 explozii la un depozit GPL din Crevedia au avut loc, sâmbătă, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. S-au înregistrat un mort și 46 de răniți, dintre care o parte cu arsuri grave.

Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A este blocat complet.

În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații, transmite Ministerul Sănătății.

În premieră la un astfel de caz grav, autoritățile cer din prima zi activarea mecanismului european de intervenție, în primul rând pentru toți cei intubați.

Doi pacienți vor pleca chiar din această noapte la Bruxelles. Alți doi vor fi transferați în Italia.

Cine este Ion Doldurea

Primarul Ion Doldurea a fost impus de liderul PSD Paul Stănescu la șefia PSD Caracal, în 2019, în locul lui Dan Ciocan, care voia să preia controlul în organizația Olt a PSD tocmai de la Stănescu.

Tot Paul Stănescu, actualul secretar general PSD, l-a impus pe Doldurea sr. candidat la Primăria Caracal, pe care acesta a și câștigat -o în 2020.

Chimist de profesie, Ion Doldurea a înființat mai multe firme, inclusiv din domeniul carburanților, pe care le-a trecut apoi pe numele fiilor săi, potrivit Olt Alert.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale, combătând legea...

Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei și ce avere au. A început campania electorală

Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei: Biroul Electoral al...

Accident grav în Tulcea, între un microbuz şi o maşină de teren. Șapte persoane rănite

Accident grav în Tulcea. Şapte persoane au fost rănite...

Premiul Carol cel Mare, acordat rabinului Pinchas Goldschmidt

Premiul Carol cel Mare, acordat de oraşul Aachen, este...