Expoziție de gravură Francisco de Goya, la Oradea

Data:

Casa Darvas – La Roche din Oradea găzduiește expoziția de gravură Francisco de Goya (1746 – 1828) – 275 de ani de la naştere.

Expoziția prezintă colecția de gravură a avocatului George Şerban din Bucureşti și este organizată de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor, în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal şi Asociaţia Culturală Pictor Octavian Smigelschi.

Deschiderea expoziției va avea loc vineri, 26 noiembrie, de la ora 13.00, în prezenţa avocatului George Şerban, a curatorului expoziţiei, dr. Alexandru Chituţă, istoric de artă, şi a dr. Ovidiu Pecican, istoric, critic literar şi profesor la Facultatea de Studii Europene a Universității „Babeş-Bolyai”.

Potrivit Primăriei Oradea, itinerarea expoziţiei la Oradea, alături de oraşe importante precum Bucureşti, Sibiu şi Iaşi, are şi o simbolistică aparte: aniversarea a 140 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi Spania. Evenimentul este susţinut şi de Ambasada Spaniei în România şi Societatea civilă de avocaţi Şerban & Asociaţii.

“Expoziția aniversară de grafică „Goya – 275 de ani de la naştere” este dedicată marelui pictor si grafician spaniol Francisco de Goya, unul dintre părinții picturii moderne, din opera căruia s-au inspirat atât impresioniștii, cât și expresioniștii. Evenimentul deschide suita expozițiilor temporare de artă plastică ce vor fi prezentate la Casa Darvas-La Roche din Oradea. Aceste evenimente dedicate operelor de artă aduc un elogiu iubitorilor de artă și colecționarilor, în rândul cărora îl amintim şi pe proprietarul casei, Darvas Imre, care şi-a comandat un spațiu de locuit creat în ideea artei totale. Activitățile vor pune în prim-plan operele unor artiști plastici renumiți sau mai puțin cunoscuți, ale căror lucrări se află în colecții publice sau particulare”, au transmis organizatorii expoziției.

Expoziţia va fi deschisă publicului până în 30 aprilie anul viitor. Preţul biletului de intrare este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii şi grupuri mai mari de 10 persoane. Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Citiți și

Muzeul Animat. Obiecte din muzee și poveștile lor, prezentate prin intermediul benzilor desenate create de copii

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prea mulți români nu știu ce trebuie să facă un primar. De aceea sunt ușor de păcălit

„Uite ce frumos aranjează Chirica grădinile, a renunțat la...

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de peste 15 ani

Încep lucrările la Filarmonica Iași, după o aşteptare de...

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023....

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de spionaj a Chinei

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de...