Expoziție la Cluj-Napoca. „1921-2021: Centenarul marilor excursii ale geografului Emmanuel de Martonne prin România”

Data:

Luni, 13 decembrie, ora 13.30, va avea loc în foaierul Colegiului Academic al Universității “Babeș-Bolyai” vernisajul expoziției franco-române „1921-2021: Centenarul marilor excursii ale geografului Emmanuel de Martonne prin România”.

Expoziția este realizată de către CNRS (UMR Géographie-cités) – Franța, în colaborare cu Universitatea Sorbona din Paris și Universitatea “Babeș-Bolyai” (Facultatea de Geografie și Muzeul de istorie a Universității).

Cele 8 postere ale expoziției prezintă, atât în format tipărit, cât și în variantă digitală (prin coduri QR și un site special) povestea faimoaselor excursii științifice conduse de geograful francez Emm. de Martonne pe teritoriul statului român, în cadrul frontierelor rezultate în urma Primului Război Mondial.

Aceste expediții au avut un rol însemnat atât în aprofundarea cunoștințelor geografice despre România, cât în formarea unor specialiști ca Romulus Vuia, Raul Călinescu, Vintilă Mihăilescu, Tiberiu Morariu ș.a.

Citiți articolul integral pe Transilvaniareporter.ro

Citiți și

Horia-Roman Patapievici a primit Premiul „Petőfi”, la Budapesta. În laudatio s-a menționat că în timpul Revoluţiei din România, scriitorul a fost luat de pe stradă şi arestat

spot_imgspot_img
Transilvania Reporter
Transilvania Reporterhttp://www.transilvaniareporter.ro
Săptămânalul Transilvania Reporter este primul şi singurul săptămânal quality de pe piaţa de media din Transilvania, cu articole de autor, analize şi sinteze prin care dezvoltă actualitatea, cu un conţinut axat pe ceea ce înseamnă Transilvania, prin spirit şi cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...

Controversatul primar brăilean, protagonistul unui scandal cu fonduri europene. Parchetul European investighează | De Brăila

Controversatul primar brăilean, protagonistul unui scandal cu fonduri europene....

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi, aruncate pe câmp | Oltenia Live

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi au fost...