miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăLa ziCulturăExpoziție la Cluj-Napoca. „1921-2021: Centenarul marilor excursii ale geografului Emmanuel de Martonne...

Expoziție la Cluj-Napoca. „1921-2021: Centenarul marilor excursii ale geografului Emmanuel de Martonne prin România”

Luni, 13 decembrie, ora 13.30, va avea loc în foaierul Colegiului Academic al Universității “Babeș-Bolyai” vernisajul expoziției franco-române „1921-2021: Centenarul marilor excursii ale geografului Emmanuel de Martonne prin România”.

Expoziția este realizată de către CNRS (UMR Géographie-cités) – Franța, în colaborare cu Universitatea Sorbona din Paris și Universitatea “Babeș-Bolyai” (Facultatea de Geografie și Muzeul de istorie a Universității).

Cele 8 postere ale expoziției prezintă, atât în format tipărit, cât și în variantă digitală (prin coduri QR și un site special) povestea faimoaselor excursii științifice conduse de geograful francez Emm. de Martonne pe teritoriul statului român, în cadrul frontierelor rezultate în urma Primului Război Mondial.

Aceste expediții au avut un rol însemnat atât în aprofundarea cunoștințelor geografice despre România, cât în formarea unor specialiști ca Romulus Vuia, Raul Călinescu, Vintilă Mihăilescu, Tiberiu Morariu ș.a.

Citiți articolul integral pe Transilvaniareporter.ro

Citiți și

Horia-Roman Patapievici a primit Premiul „Petőfi”, la Budapesta. În laudatio s-a menționat că în timpul Revoluţiei din România, scriitorul a fost luat de pe stradă şi arestat

Transilvania Reporterhttp://www.transilvaniareporter.ro
Săptămânalul Transilvania Reporter este primul şi singurul săptămânal quality de pe piaţa de media din Transilvania, cu articole de autor, analize şi sinteze prin care dezvoltă actualitatea, cu un conţinut axat pe ceea ce înseamnă Transilvania, prin spirit şi cultură.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE