duminică, 26 septembrie 2021
AcasăLa ziFacem școală față în față în septembrie, prețul îl plătim în octombrie

Facem școală față în față în septembrie, prețul îl plătim în octombrie

Majoritatea specialiștilor și a medicilor au prezis venirea valului 4 de coronavirus din această toamnă. Credibil sau nu, vedem cum zilnic crește numărul de infectări, iar secţiile de ATI sunt din ce în ce mai pline. Principala problemă rămâne, însă, aceeași ca și în 2020: ce facem cu școala?

Cursurile desfășurate în regim online s-au dovedit a fi un dezastru: copii nu au învățat mai nimic, studenții au dat peste „norocul” vieții lor cu sesiunea online, depresiile și anxietatea au început să devină o obișnuință, iar problemele legate de dispozitivele electronice au rămas, în mare parte, nerezolvate.

Un studiu publicat pe pagina de Facebook de specialistul Octavian Jurma (fost consilier onorific al ministrului Sănătăţii) arată că incidența cazurilor va trece de 6 la mie chiar din luna octombrie în unele părți ale țării, adică școala va putea funcționa fizic doar o lună. Acesta atrage atenția că incidența cazurilor este cu 10-25% mai mare în reședințele de județ decât în alte localități, iar acesta ar fi cel mai optimist scenariu.

Problema cea mai mare este că pare că toate încercările de a ține sub control pandemia eșuează, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt chiar elevii. Deși s-a promis monitorizarea epidemiologică a școlilor, acest lucru nu s-a întâmplat, iar comparația pe care o face domnul Octavian Jurma prinde, în acest context, contur:

„E ca si cum pompierii te anunţă că nu vor mai veni să îţi stingă incendiul cand îţi arde casa, doar cand ard si casele a cel puţin cinci vecini, dar în acelasi timp te avertizează că nu ai voie să îţi stingi singur incendiul pentru că stingerea incendiilor e monopol de stat.

Am decis să facem şcoală fizică cu orice preţ în septembrie, urmează să aflăm în octombrie care va fi preţul si cine îl va plăti. Nu vă faceţi însă iluzii, va fi un preţ de plătit şi îl vom plăti în zeci de mii de familii din România, prin boală şi suferinţă”, a transmis dl Jurma.

Articol preluat din Argeșul Online

Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE