Familia șefului PNL Brăila construiește pe bani europeni cu o firmă care folosește muncitori la negru

Data:

Situație ireală în județul Brăila, unde, de trei ori în aproximativ două luni de zile – mai exact pe 26 august, 29 septembrie și 31 octombrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă a descoperit, în același loc, peste 25 de persoane care munceau „la negru”, majoritatea cetățeni ai Republicii Moldova.

Mulți dintre aceștia se aflau ilegal în țara noastră, fiind returnați sub escortă până la frontieră. La două dintre acțiunile de control au participat inclusiv lucrători ai Biroului pentru Imigrări.

Ilegalitățile se petrec sub umbrela unei firme din București, care construiește un centru de colectare cereale pentru o cooperativă agricolă din comuna brăileană Cireșu. În joc sunt bani europeni întrucât cooperativa care va beneficia de centrul de colectare cereale a primit finanțare pentru acest proiect prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Citește și: Șmecheria prin care comisia de la UBB Cluj i-a protejat pe Bode și lucrarea lui de doctorat

Practic, „PANGLADCONS”, SRL-ul care folosește munca „la negru” a câștigat licitația organizată de cooperativă agricolă „AGRIPOP CIREȘU” pentru construcția centrului. Este vorba despre suma de 4.652.443 lei, fără TVA.

Cooperativa agricolă „AGRIPOP CIREȘU” a fost înființată în anul 2018 și are ca asociați o firmă unde administrator este soția deputatului Alexandru Popa, președinte PNL Brăila și membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Totodată, conform datelor frunizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului, în Consiliul de Administrație al cooperativei se află și fratele parlamentarului.

Citiți ancheta în întregime pe site-ul DEBRĂILA.RO.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...