Fără femei adevărate implicate în conducerea țării suntem mai săraci

Data:

Politicianul libidinos care se dă la jurnaliste care pun întrebări dificile sau care le invită să se urce pe mase în poziție orizontală ar trebuie să fie pe cale de dispariție. Vedem însă că majoritatea politicienilor români agreează doar colege care nu au voie să ”sparie” gândul dincolo de adorația mistică la vederea unor pisoi drăgălași.

Ar fi nevoie ca membrii simpli de partid să înțeleagă că e nevoie să promovăm femei în conducerea partidelor care să fie mai mult decât admiratoare ale șefilor de partid. Nu avem nevoie de doamne în politică care să urle precum fanele lui Michael Jackson la vederea lui Daddy sau care să fie acceptate în partid doar pentru că sunt fiica, soția sau iubita unui politician al melcilor. România modernă arată decent pentru că femei ca Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu sau Elena Văcărescu au făcut cinste țării și s-au sacrificat pentru binele nostru, al tuturor.

Modelele negative Elena Lupescu și Elena Ceaușescu ar fi agreate și în prezent de către mulți politicieni, pentru că ar fi încadrate cu ușurință în tiparul doamnelor și domnișoarelor de ”famelie” bună care cresc la umbra stejarilor bătrâni. 

Serbia a fost distrusă de masculul alfa Slobodan Milosovici și este reconstruită de Ana Brnabic. Fostul cancelar Schroder este o rusine pentru Germania ca urmare a aservirii totale față de dorința lui Vladimir Putin de a reface Uniunea Sovietică, dar Angela Merkel a reușit să facă Germania o forță în Uniunea Europeană. Premierul Noii Zeelande și-a asumat ținerea sub control a pandemiei și reprezintă un model de bună guvernanță pentru multe state.

Premierul timp de 22 de ani al statului Samoa a încuiat clădirea Parlamentului pentru nu permite depunerea jurământului de către prima femeie premier care a devenit oponenta sa pentru că fostul premier deraiase de la statul de drept. Fiecare dintre aceste doamne a avut de luptat cu prejudecăți și au reușit prin forțe proprii, cea mai interesantă fiind asumarea de către Serbia, un stat ortodox, a unei femei premier care își asumă o identitate sexuală non-tradițională. 

Ar fi vremea, ca o contrapondere la tătuci și baroni locali, să susținem femei care să fie mai mult decât simple purtătoare de cuvânt ale acestora. Nu ducem lipsă de femei realizate în carieră care pot face politică la nivel înalt. Ar fi momentul ca presa liberă să promoveze femei care s-au ridicat cu forțe proprii și pot oricând să lucreze, fără probleme, atât în privat cât și în domeniul public. Un criteriu de apreciere al liderilor politici este și să evaluăm modul în care înțeleg să trateze pe cei care le sprijină structura de putere.

Dacă persoanele care fac parte din camarila liderului sunt preponderent personaje superficiale, care nu au nici școala vieții, nici școala clasică, liderul este unul fricos pentru că nu lasă să crească nimic la umbra sa. Dacă ai în jurul tău numai slugi, șansele să faci prostii cresc și să ajungi să crezi ca Stejarul de la Scornicești că ești genial și tot ce faci este perfect.

Am avut un prim premier femeie, care însă nu a făcut cinste femeilor inteligente ale acestei țări și a creat un standard minimal de performanță pentru orice viitor premier femeie. Doamna respectivă a semnat fără a se opune ordonanța lăcomiei care a favorizat Gazprom. Doamna a dat cu capul în gură Uniunii Europene pentru că noi nu dăm socoteală nimănui, chiar dacă prietenii și aliații nostri ne spun că ducem țara în primul stâlp.

Doamna a fermecat premierul Israelului și a anunțat, la ordinul fostului șef al socialiștilor, că mutăm ambasada României în Israel la Ierusalim. Asumarea acestei linii externe favorabile exclusiv intereselor electorale ale premierului israelian a dinamitat relația bună cu țările arabe și ne-a făcut să  pierdem un loc în Consiliul de Securitate. Atunci, când un ministru de-al său umilea jurnaliste, doamna nu a spus nimic, deși liderul socialiștilor nu îi interzisese să admonesteze vreun ministru. 

Pentru a avea un destin decent ca națiune este util să pui în valoare tot ce ai mai bun. Liderii politici actuali au nevoie să îți asume că o femeia ar putea să ajungă să-i conducă. În mod natural la un moment dat orice lider politic devine uzat moral și cu cât întârzie mai mult la putere cu atât mai tragic devine destinul națiunii sale. Genul conducătorului este irelevant pentru că până la urmă ceea ce contează este viziunea pe care acesta o are pentru națiunea sa și deschiderea sa de a analiza puncte de vedere contrare.

Modelul matern exploatat de cel mai influent consilier al Băncii Naționale a României nu este chiar de succes, ca urmare a imaginii de Mama a Națiunii promovat de către Elena Ceaușescu. Dar modelul occidental de femeie de succes poate prinde la o națiune care este atașată de valorile Vestului. Oricând o femeie puternică și inteligentă poate câștiga inimile românilor. Femeile au și ele dreptul să fie reprezentate de surorile lor care să le promoveze drepturile și să le apere atunci când bărbații politicieni asistă nepăsători la violența de gen și la traficul de persoane și de minori – sub aspectul traficului de persoane suntem rușinea Uniunii Europene-. 

Cu cât o femeie va ajunge mai sus în politică, fără sprijinul unor stejari bătrâni, cu atât atacurile la adresa acestora vor fi mai intense. Am merita toți femei inteligente în politică care să înțeleagă că succesul lor deschide drumul pentru alte femei puternice în viitor. Fără femei adevărate implicate în conducerea țării suntem mai săraci. Așa cum a spus primul vicepreședinte femeie al SUA, Kamala Harris, în primul discurs după victoria la prezidențiale, femeile au demonstrat că adesea sunt coloana vertebrală a democrației, femeile au suferit ca noi să ne bucurăm de egalitate, libertate și justiție, și pe pe umerii femeilor am reușit să ne ridicăm toți, indiferent de gen. Ce spus Kamala se aplică multor românce care au contribuit esențial ca noi să putem gândi liber și să trăim într-o democrație funcțională.   

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vizitele externe ale domnului Marcel Ciolacu și promovarea intereselor cetățeanului român

Primul ministru Marcel Ciolacu a efectuat vizite în două...

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...