„Faust” şi „Povestea prinţesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete, revin pe scena Teatrului Național din Sibiu

Data:

Producţiile „Faust” şi „Povestea prinţesei deocheate”, în regia lui Silviu Purcărete, spectacole apreciate la nivel naţional şi internaţional, vor avea primele reprezentaţii din acest an în lunile mai şi iunie la Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, a anunțat luni instituția de cultură.

„Faust”, de J. W. Goethe, în regia lui Silviu Purcărete, a avut premiera în anul 2007, iar de atunci şi până în prezent au fost peste 250 de reprezentaţii, toate cu casa închisă. Spectacolul a fost distins la Gala Premiilor UNITER 2008, a participat la Festivalul „Goethe” de la Frankfurt în 2008 şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh 2009 în selecţia oficială, a primit Herald Angel Award 2009 şi Premiul de Excelenţă la Gala Premiilor UNITER 2010.

„Povestea prinţesei deocheate” are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care porneşte de la piesa kabuki a lui Tsuruya Namboku al IV-lea. Spectacolul a fost distins cu Premiul UNITER pentru Cel mai bun spectacol al anului 2018, în România, Cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolurile Seigen şi Shinnobu Sota – Ofelia Popii, Cea mai bună scenografie – Dragoş Buhagiar. De asemenea, a fost prezentat în cadrul Festivalului Europalia, de la Bruxelles.

Spectacolul „Faust” este programat în 13, 14, 20 şi 21 mai, de la ora 19:00. În 4 iunie este programată o nouă reprezentaţie de la ora 19:00, iar în 5 iunie, de la ora 17:00. Preţul unui bilet este 100 lei.

În 10 şi 11 iunie, de la ora 19:00, sunt programate reprezentaţiile spectacolului „Povestea prinţesei deocheate”. Preţul unui bilet întreg este 60 lei, preţul redus 50 lei.

Ambele spectacole se joacă la Fabrica de Cultura IACM Construcţii UniCredit.

Citește și: CATEDRAL, evenimentul care aduce la Iași pe Milky Chance și Sevdaliza

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Jurnalist la portalul Stirile Transilvaniei, Hannelore are o experiență de peste 15 ani în presă și este câștigător al burselor Marshall Memorial Fellowship (SUA - 2009) și The Rosalynn Carter Fellowship for Mental Health Journalism (Atlanta, SUA – 2010 - 2011). A coordonat redacții de ziar și televiziune locală. A colaborat la diverse proiecte jurnalistice internaționale pe tema discriminării și ca speaker la conferințe internaționale pe tema sănătății mintale ca subiect de presă. A câștigat mai multe premii naționale și internaționale în calitate de regizor de documentar și documentar – anchetă. În 2011 a fost inclusă în Who is Who – Enciclopedia Personalităților din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related