Pompierii argeşeni au scos, miercuri, un câine lăsat într-un autoturism parcat, în condiţii de temperatură ridicată.
„Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bascov şi poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Bascov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în interiorul unei maşini parcate se afla un câine, în condiţii de temperatură ridicată. Având în vedere starea de pericol, precum şi faptul că deţinătorul autoturismului nu a putut fi identificat rapid, la faţa locului s-au deplasat şi pompierii argeşeni, care au procedat la spargerea unui geam al autoturismului”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.
Căţelul, metis pechinez în vârstă de aproximativ 2 luni, a fost găsit cu semne specifice de insolaţie, fiind preluat de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor pentru a fi transportat la sediul unei asociaţii specializate, însă căţeluşul a decedat, potrivit Agerpres.
„Deţinătoarea animalului a fost identificată de poliţişti, aceasta fiind o femeie de 31 de ani, din Merişani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept, conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită şi luarea măsurilor legale care se impun”, arată sursa citată.
Citește și: Greșelile făcute la noul aeroport Brașov. De ce se zboară cu program de butic
Pe timpul verii, poliţiştii recomandă să nu fie lăsaţi câinii în maşină, iar pe timpul călătoriei să se asigure atât confortul termic în interiorul maşinii, cât şi suficiente pauze de hidratare.
„Nu scoateţi câinele la plimbare în perioade de caniculă. Câinii pot intra în şoc caloric la temperaturi de peste 40 de grade. La primele semne de şoc caloric, în primul rând ajutaţi câinele să se răcorească, abia apoi mergeţi cu el la veterinar. Folosiţi un cearşaf umed şi daţi câinelui să bea apă”, precizează IPJ Ilfov.
Semnele şocului caloric sunt gâfâitul abundent, respiraţia accelerată şi zgomotoasă, saliva lipicioasă (spumă la gură), apatia, febra, voma, mişcările necoordonate.
Citește și: Dar cu furia noastră ce faceți?
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Fotografie generică. Sursa foto: Facebook / Poliția Română)