Festivalul Corupției în Iași: cumătra primarului Chirica mai falsifică două edificări la blocuri fără autorizație. Miza: un milion de euro

Data:

Primul beneficiar a fost Ștefan Popescu, membru al Grupării Pașcani: a construit bloc cu trei etaje și 11 apartamente în loc de casă individuală, se arată într-o anchetă a ReporterIS.

Nu s-a complicat cu PUZ și autorizație de bloc. În patru luni de la demararea lucrărilor avea deja edificarea de la șefa Control Urbanism și s-a apucat de vândut apartamentele din Moara de Vânt.

Al doilea bloc e tot pe o parcelă a lui Ștefan Popescu: 13 apartamente pe autorizație de casă. Într-un singur an, s-au vândut două blocuri fără autorizații, profit 1 milion de euro.

Falsurile sunt grosolane: Tulică Mihaela, cumătra primarului pusă șefă în Primărie, și Spînu Andrei, omul ei de bază n-au văzut ditamai blocurile când au semnat recepțiile și edificările.

Ambele blocuri sunt lângă cel prezentat săptămâna trecută de Reporter de Iași: altă nenorocire pe autorizație de casă, de edificare ocupându-se personal primarul Mihai Chirica.

Caz tare: lângă cele trei blocuri este un al patrulea, al cărui proprietar a urmat calea legală. A scos PUZ pentru bloc în 2 ani și apoi autorizație de bloc peste încă un an. Fără autorizație, în 6 luni era gata.

Întrebare pentru Mihai Chirica: de ce a trebuit al treilea investitor să mai facă PUZ și autorizație de bloc dacă se putea și fără?

Continuarea, în ReporterIS!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi, aruncate pe câmp | Oltenia Live

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi au fost...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...