Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu prezintă în premieră o secţiune dedicată realităţii virtuale

Data:

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) prezintă în premieră, în cadrul celei de-a 29 ediţii, o secţiune de spectacole dedicată realităţii virtuale, au anunțat duminică organizatorii festivalului.

„TrioMix”, regia şi coregrafia semnate de Gigi Căciuleanu, este un spectacol în care publicul pătrunde efectiv în spaţiul de dans, identificându-se cu camera de filmat, pentru că nu există unghi ascuns pentru cel care priveşte. Creaţia este un nou mod de a prezenta dansul, în realitatea virtuală. Filmarea stereoscopică în 360 de grade a beneficiat de post-procesarea 3D realizată de Les Ateliers NOMAD, în regia lui Andy Lupu, integrând în lumea virtuală desenele realizate de Gigi Căciuleanu, care au stat la baza coregrafiei.

„O cameră-univers. Un univers cât o cameră. Trei personaje. Două femei. Un bărbat. Trei singurătăţi care se întretaie într-o convieţuire de moment. De momente. Fraze ale unei poveşti pe care fiecare o poate interpreta după voie. După propria înţelegere. În funcţie de unghiul de vedere pe care chiar el îl alege…”, spune coregraful Gigi Căciuleanu.

Proiectul este o producţie a Gigi Căciuleanu şi Fundaţia Art Production, cu sprijinul JTI. Fiecare reprezentaţie durează 8 minute.

Citește și: Cele mai faimoase parcuri de distracții din Europa. Ce oferă și cât costă

„Turnul #următorul nivel”, al Teatrului Basca, în regia lui Alex Mihăescu, este cel de-al doilea spectacol VR din cadrul FITS 2022.

Co-producătorii sunt Administraţia Fondului Cultural Naţional şi Centrul de Proiecte Timişoara.

„În „Turnul #următorulnivel” folosim metafora Purgatoriului pentru a vorbi cu umor despre demonii care ne bântuie prezentul: epidemie, corupţie, atitudini sociale şi politice conflictuale în societatea românească, multe dintre acestea provocate de experienţe de viaţă şi de educaţie diferite. Pe măsură ce personajele urcă în turn pierd contactul cu lumea lor şi ajung să realizeze că nu se mai au decât unul pe celălalt. Durata fiecărei reprezentaţii este de 52 de minute”, au transmis organizatorii FITS.

Ambele spectacole sunt programate în fiecare zi a Festivalului, în intervalul 24 iunie – 3 iulie, la Centrul Cultural Habitus, în cadrul Micro-Folie. Biletele pot fi achiziţionate online pe www.sibfest.ro şi de la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se desfăşoară între 24 iunie şi 3 iulie 2022, iar tema ediţiei din acest an este FRUMUSEŢE. Timp de zece zile, oraşul şi împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3.500 de participanţi din 75 de ţări, iar publicul este aşteptat la aproape 800 de evenimente în 80 de spaţii de joc.

Citește și: Europa schimbă cursul în abordarea războiului din Ucraina

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un șofer de autobuz din Brăila a picat testul antidrog: POZITIV la 3 substanțe

Caz incredibil la Brăila, unde un șofer de autobuz a picat DrugTest-ul. Potrivit unor surse judiciare, testul a ieșit pozitiv în cazul a trei substanțe psihoactive

Un procuror cere daune de 39.000 de lei, pentru că i-ar fi fost prejudiciată imaginea pe Facebook

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria...

Musical la Teatrul de Operetă București: NEXT TO NORMAL

30 OCTOMBRIE 2022, ORA 19:00, TEATRUL DE OPERETĂ „ION...

Tentativă de viol într-un parc din Argeș. Agresorul are antecedente penale

În ziua de 6 octombrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tentativă de viol, și au reținut un bărbat de 49 de ani, din Pitești.