​Festivalul medieval de la Sighișoara. Concertele ediției din acest an

Data:

Peste 15 mii de turişti sunt aşteptaţi, în perioada 29-31 iulie, la cea de-a 28 ediţie a Festivalului ”Sighişoara Medievală”, organizatorii încurajându-i pe participanţi să se îmbrace în veşminte medievale şi să participe la evenimentele diverse programate în Cetate la sfârşitul săptămânii.
Primarul municipiului Sighişoara, Sârbu Ioan Iulian, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă ca numărul de participanţi la eveniment să fie mai mare decât anul trecut, estimarea sa fiind că minim 16 mii de persoane vor lua parte la programe, în cele trei zile de festival.
Primarul a prezentat programul festivalului „Sighişoara Medievală”, care va începe vineri, 28 iulie, cu o paradă de deschidere, pe traseul pe traseul Strada 1 Decembrie 1918 – Strada Hermann Oberth – Piaţa Hermann Oberth – Strada Turnului – Piaţa Muzeului – Piaţa Cetăţii, iar atelierele şi activităţile interactive ale zilei se vor încheia cu un concert al trupei Bucovina.
În cursul zilei de sâmbătă, actorul Marian Râlea şi trupa Abracadabra vor prezenta „două piese de teatru de excepţie”, pe parcursul zilei spectatorii putând să urmărească şi demonstraţii de luptă, dansuri şi chiar un moment artistic cu cai.
Ziua de sâmbătă se încheie în Piaţa Cetăţii, cu un concert de muzică medievală susţinut de „Cimpoierii din Transilvania” şi un spectacol de jonglerii cu foc al trupei „Sirius”, a mai precizat primarul.
Duminică, în ultima zi a evenimentului, „luptele cavalereşti vor atinge apogeul”, iar din program nu vor lipsi nici dansurile şi muzica, trupa Cargo urmând să încheie această ediţie a festivalului.
De asemenea, organizatorii pregătesc un foc de artificii despre care au spus că va fi spectaculos.
Citește și: Washington Post: De ce trebuie să se teamă Putin de România
„Foarte mulţi sighişoreni, foarte mulţi turişti au fost încântaţi de focul de artificii de anul trecut, iar în acest an am pregătit ceva mai spectaculos (…) Aşteptăm toţi sighişorenii şi turiştii să se costumeze în haine medievale şi să participe alături de noi la parade şi la toate evenimentele”, a declarat primarul Iulian Sîrbu, citat de Agerpres.
Acesta a subliniat că toate locurile de cazare din oraş sunt ocupate, printre cei care au făcut rezervări numărându-se şi turişti străini.
La rândul său, viceprimarul municipiului Sighişoara, Burghelea Bogdan Ioan, a precizat că în zilele festivalului vor fi instituite restricţii de circulaţie şi de parcare în zona Cetăţii.
Potrivit acestuia, standurile comercianţilor trebuie să aibă un stil medieval şi nu vor putea fi comercializate niciun fel de obiecte de talcioc, cum ar fi jucării, baloane, brăţări luminoase sau bijuterii realizate din materiale nespecifice perioadei medievale, respective din plastic.
Totodată, sunt interzise jocurile de noroc, iar pe domeniul public nu se vor comercializa băuturi alcoolice şi nici nu e permisă instalarea de grătare sau instalaţii de preparat produse alimentare cu foc deschis. De asemenea, nu se vor comercializa seminţe, vată de zahăr, porumb fiert şi mere glazurate, „din motive de salubritate”.
Pe perioada festivalului vor putea fi comercializate obiecte de artizanat specifice perioadei medievale, cum ar fi ceramică, pielărie, obiecte de îmbrăcăminte, podoabe, picturi şi obiecte decorative.
Taxele pentru închirierea terenurilor de către comercianţi sunt aceleaşi ca anul trecut, în vreme ce artiştii plastici sighişoreni, elevii şi studenţii au acces gratuit.
Intrarea la festival este liberă.
Evenimentul este organizat de către Primăria municipiului Sighişoara, sub înaltul patronal al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române, a subliniat primarul Sârbu Ioan Iulian.
Citește și: Ce caută Viktor Orban în Transilvania și ce pot învăța românii de la el
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria Sighișoara)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...