miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăJustițieFestivalul Untold şi congresul PNL, invocate în decizia Curţii de Apel Cluj...

Festivalul Untold şi congresul PNL, invocate în decizia Curţii de Apel Cluj de anulare a stării de alertă şi a certificatului covid

Potrivit rfi.ro, desfăşurarea unor festivaluri precum Untold sau Electric Castle, dar şi organizarea congresului Partidului Naţional Liberal la care au participat aproape cinci mii de persoane într-un spaţiu închis, sunt invocate în ordonanţa preşedinţială prin care Curtea de Apel Cluj a anulat, în urmă cu o săptămână, două Hotărâri de Guvern care privesc prelungirea stării de alertă pe teritoriul României dar şi actul normativ care reglementează folosirea aşa-numitului certificat verde pentru desfăşurarea unor activităţi în România.

Magistraţii de la Secţia de contencios administrativ din cadrul Curţii de Apel Cluj, care în urmă cu o săptămână au dispus, în cadrul unui proces pe fond, anulare a trei Hotărâri ale Guvernului României – două vizând prelungirea stării de alertă, iar a treia reglementând folosirea aşa-numitului certificat verde pentru unele activităţi – invocă, în Ordonanţa preşedinţială emisă, organizarea unor festivaluri cu un număr mare de participanţi, dar şi desfăşurarea Congresului PNL, scrie News.ro.
 
„Prin urmare, s-a luat dubla măsură a restricţionării (…)”, se arată în Ordonanţa preşedinţială nr. 236/28 septembrie 2021 a Curţii de Apel Cluj.

Un complet de la Curtea de Apel Cluj a admis, marţi, o acţiune formulată de două persoane fizice care solicită anularea a trei Hotărâri ale Guvernului României.

Articolul integral, pe RFI!

Foto: Facebook Congresul PNL

SursăRFI
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE