luni, 24 ianuarie 2022
AcasăLa ziFiii războiului: Povestea tulburătoare a doi refugiaţi din Siria şi Palestina, care...

Fiii războiului: Povestea tulburătoare a doi refugiaţi din Siria şi Palestina, care locuiesc de câţiva ani în Oradea

Nu şi-au părăsit ţara pentru că voiau să trăiască mai bine sau să înveţe la şcoli renumite. Au fugit fiindcă acolo mai aveau doar două opţiuni: să-şi aştepte sfârşitul în întuneric şi sărăcie sau să ucidă. Pentru comportamentul unora dintre ei, mulţi europeni îi caracterizează pe refugiaţi ca fiind periculoşi, dar majoritatea vor doar să-şi regăsească familia risipită de război ori să înceapă o viaţă nouă.

Pentru a-i sprijini, Uniunea Europeană finanţează programe de integrare inclusiv în România. În Oradea funcţionează din 2012 Centrul Regional de Integrare pentru cetăţeni non-UE şi refugiaţi. BIHOREANUL a cunoscut doi refugiaţi, care locuiesc de câţiva ani în Oradea şi ale căror poveşti cutremurătoare le dau de gândit celor care trăiesc, de când se ştiu, în pace…

Adoptaţi de Europa

Europa se confruntă de câţiva ani cu o criză a imigranţilor din Asia de vest şi Africa, apogeul fiind înregistrat în 2015, când aproape un milion de persoane treceau Mediterana pentru a ajunge pe continent. Pe vremea aceea, în România se aflau doar câteva sute, pentru migranţi ţara noastră fiind doar una de tranzit.

Citește articolul integral în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE