Membrii USR din SUA și Canada au demisionat în bloc. Trec la REPER

Data:

USR continuă să piardă consistent membri, în favoarea noului partid înființat de către Dacian Cioloș și echipa lui. Membrii din SUA și Canada ai USR Diaspora au trimis un mesaj intern în care și-au anunțat demisia.

Gestul vine după ce alte 20 de persoane din cele două filiale au demisionat în ultimele șase luni și după ce în martie conducerea filialei Țările Nordice a făcut un gest similar.

„Dragilor, e timpul să ne luăm rămas bun și să vă invit să mergem mai departe 🙂 . O facem, deloc întâmplător astăzi, de 4 iulie, de Ziua Independenței Americii, și în weekendul prelungit cu ziua națională a Canadei – 1 iulie, ambele sărbători de independență și maturizare pentru Canadieni și Americani. Vrem să ne despărțim ca frații, unul mai vechi, altul mai tânăr, și să continuăm să învățăm unii de la alții”, se arată într-un mesaj intern scris de Matei Puiu, președintele filialei Diaspora din America de Nord.

Citește și: Profesoară hărțuită 10 ani pentru că a dezvăluit nereguli la concursuri școlare. Abia CEDO i-a dat dreptate

Scrisoarea este semnată de echipa coagulată în jurul acestuia.

„În ultimele 6 luni, mi-ar fi plăcut mult mai multă transparență, învățare din greșeli, un leadership de jos în sus și de sus în jos cu consultări cu filialele, call-uri pe probleme existente și recunoașterea unor probleme, ca să putem găsi soluții împreună, o mai mare independență a filialelor, cu resurse proprii, transparente și din trecut și pentru viitor, încât să creștem mai maturi, mai repede, ca să ne dezvoltăm rapid”, menționează documentul.

Majoritatea dintre demisionari au anunțat că se vor transfera la REPER, partidul înființat de Dacian Cioloș și echipa lui.

„Chiar dacă avem și noi întrebări și ezitări să o luăm de la capăt, ultimele luni ne-au convins că un partid nou are șanse mai bune să facă ce trebuie, ce am sperat toți când am intrat în politică”, se menționează în document.

Plecări și de la filiala Țărilor Nordice

25 de membri USR din Țările Nordice au anunțat de asemenea că pleacă din partid.

„În consecință, putem observa în cazul altor filiale, inclusiv în rândul conducerii partidului USR, cum problemele nerezolvate la timpul lor acum cauzează un val şi mai amplu de probleme, dificultăți şi nemulțumiri în rândul membrilor, care au devenit demotivați şi dezamăgiți, şi care nu se mai regăsesc în această organizație.

Totodată, nu putem trece cu vederea dublul standard practicat de conducerea USR – una predicăm în extern și alta executăm în intern. De asemenea, nu am uitat cum suspiciunile de fraudare a alegerilor din diaspora nu doar că au fost mușamalizate de conducerea centrală a USR, ci și o verificare amănunțită a procesului electoral a fost împiedicată sistematic.

Nu în ultimul rând, am observat, cu tristețe, cum atacurile între membrii USR au fost și sunt girate în continuare de conducerea USR, aceștia neluând nicio poziție pentru aplanarea conflictelor interne. Și cu toate acestea, niciunul dintre liderii actuali ai USR nu par să își asume vreo responsabilitate.

Citește și: De ce nu avem radare fixe?

Am fost, suntem şi vom continua să fim persoane cu un spirit civic ridicat, interesați şi pasionați de activitatea politică, doritori să facem parte din schimbarea României în bine şi obiectivi şi realişti la ce se întâmplă în jurul nostru”, precizează și mesajul intern al celor de la filiala Țările Nordice.

Demisiile vin în contextul în care USR a pierdut deja 8 parlamentari și 5 europarlamentari, de asemenea în favoarea celor de la REPER.

4 COMENTARII

  1. Lovitura data de Ciolos USRului este naucitoare . USR capteaza acum intrega nemultumire , ce a dus la plecarea lui de la guvernare ce impreuna cu asocierea cu partidul AUR produce mutatii , ca parte a votului oferit , la nivelul cetateanului si a membrului de partid .Practic USR se muta cu bagaje cu tot la Reper .

    • Practic, cei 2-3% pe care îi vor rupe acei traseisti USR-ului, sunt cam aceleasi procente cu care au venit in nefericita alianta. Singurii care castiga din aceasta manevra imbecila a lui Julien sunt pesedistii.

    • Simplu si la obiect . Reper e nou si curat ca lacrima iar USRului i se sparg toate oalele in dibla preluind integralitatea gresilor incepute o data cu „ fuga e rusinoasa dar e sanatoasa ” de la guvernare xe impreuna de pofta nemasurata de AUR le-au adus falimentul .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Atacul asupra Salman Rushdie: suspectul Hadi Matar, acuzat de tentativă de omor

Hadi Matar, 24 de ani, persoana acuzată că l-ar...

David Popovici, nou record mondial la 100 m liber, la Campionatul European

David Popovici a câștigat aurul european, cu un nou...

Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Poveștile sunt cele mai puternice lucruri din lume. Pentru...

Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a...