Finală de infarct! Argentina e campioană mondială Qatar 2022! Messi obține trofeul care-i lipsea

Data:

Argentina, campioana mondială Qatar 2022. Argentina a câștigat campionatul mondial de fotbal din Qatar după 2-2 cu Franța, la finalul timpului regulamentar de joc, și 3-3 după prelungiri. A câștigat cu 4-2 după penalty-uri!

Argentina câștigă al treilea titlu mondial după o pauză de 36 de ani. Pentru Leo Messi este încununarea unei cariere fabuloase. Trofeul mondial era singurul care îi lipsea din palmares!

6 goluri, 3 din penalti

Lionel Scaloni a ales 4-4-2 pentru ultimul joc, unica mutare mai puțin așteptată fiind titularizarea lui Tagliafico în locul lui Acuña. Prezența lui Di Maria în locul lui Paredes la mijloc era de luat în calcul, potrivit Prosport.

La francezi, antrenorul Deschamps i-a recuperat pe Upamecano și Rabiot și a propus echipa standard, cu Varane scăpat de simptomele virale.

Argentina a condus de două ori, prima dată cu 2-0. A fost egalată de Franța. În prelungiri a luat din nou conducerea, 3-2. Apoi, Franța a egalat încă o dată, din penalti.

Golurile în timpul meciului au fost înscrise de Messi (din penalti, în minutul 23), Di Maria (minutul 36) și Messi, din nou (în prelungiri, minutul 110) pentru Argentina.

Pentru Franța, a înscris Mbappé (din penalti, în minutul 80) și încă de două ori (în minutele 81 și 118). Al treilea gol a fost înscris în prelungiri, din al doilea penalti.

Argentina la loviturile de departajare:

  • Messi – GOL
  • Dybala – GOL
  • Paredes – GOL
  • Montiel – GOL

Franța la loviturile de departajare:

  • Mbappe – GOL
  • Coman – RATARE
  • Tchouameni – RATARE
  • Kolo Muani – GOL

Recordurile finalei Qatar 2022

Lionel Messi, cu 7 goluri și 3 pase decisive, și Kylian Mbappé (8 goluri și 2 pase decisive) sunt primii jucători implicați în 10 goluri într-o ediție de Cupă Mondială, de la Diego Armando Maradona în 1986 (5 goluri și 5 pase decisive).

Primele două goluri ale francezului, înscrise de Mbappé în decurs de doar 97 de secunde, reprezintă cea mai rapidă „dublă” într-o finală de Campionat Mondial! Recordul anterior îi aparținea lui Ronaldo, autor a două goluri în decurs de 12 minute în finala cu Germania din 2002, potrivit GSP.

De asemenea, după ce a transformat o altă lovitură de la 11 metri, în minutul 118, a devenit al doilea marcator al unui hat-trick din istoria unei finale de Campionat Mondial. Primul a fost Geoff Hurst, pentru Anglia, în 1966.

Totodată, conform L’Equipe, Mbappé e primul jucător care reușește să înscrie 10 goluri la Campionatul Mondial până la împlinirea vârstei de 24 de ani. 

De altfel, Mbappé a fost declarat jucătorul finalei Campionatului Mondial Qatar 2022.

Argentina, într-un club select

Doar patru națiuni din istoria Cupei Mondiale de Fotbal au câștigat turneul de trei ori: Brazilia (5 campioanate mondiale câștigate), Italia (4), Germania (4) și Argentina (3, după reușita din Qatar 2022).

Urmăriți PressHUB și pe Google News

Foto: FIFA

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prima școală din Europa realizată cu o imprimantă 3D, inaugurată în Ucraina

Prima școală din Europa realizată cu o imprimantă 3D,...

Directoarea Administrației Spitalelor din București anchetată pentru luare de mită. Neagă toate acuzațiile

Directoarea Administrației Spitalelor din București, Oana Sivache, este cercetată...

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...