Firea se vede candidat unic PNL–PSD la Primăria București. PNL neagă

Data:

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, spune că vrea să candideze din nou la Primărie și dă de înțeles că ar putea fi susținută inclusiv de PNL. Liberalii neagă vehement: „Nu știm ce o animă pe dna Firea să facă astfel de declarații”.

Gabriela Firea (PSD) a fost învinsă la limită la alegerile locale din 2020 și doar după ce PNL-ul condus pe atunci de Ludovic Orban a renunțat la ideea propriului candidat pentru a-l susține pe Nicușor Dan.

Acum este ministru în guvernul condus de actualul președinte al PNL, generalul în rezervă Nicolae Ciucă.

Favorit al electoratului de dreapta, dar și al unei părți a electoratului bucureștean dezamăgit de clasa politică în general, Nicușor Dan a avut o jumătate de mandat mai degrabă ștearsă, marcată de nemulțumiri ale bucureștenilor, care așteptau o schimbare vizibilă – în bine – a Capitalei.

Citește și: Impresii din secuime. O lume bună, într-un stat eșuat

Liberalii nu sunt satisfăcuți de prestația lui Nicușor Dan, iar fără susținerea PNL la următoarele alegeri, șansele sale de a câștiga un nou mandat scad considerabil.

Acesta este contextul în care, deși mai sunt doi ani până la alegeri, G. Firea formulează declarația potrivit căreia nu doar partidul propriu ar susține-o pentru o nouă candidatură, ci și partenerii PSD de la guvernare, foștii adversari din PNL.

Actualul ministru al Familiei, tineretului și egalității de șanse susține că ar exista discuții „incipiente” între PNL și PSD pentru susținerea sa comună de către cele două formațiuni, variantă pe care liberalii o neagă însă, titrează Europa Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aktual24: 14 țări au semnat un acord prin care își reduc dependența economică față de China

Membrii blocului Indo-Pacific Economic Framework for Prosperity (IPEF), format...

Prima zi de înscriere la examenul de Bacalaureat, cu angajații din învățământ în grevă generală de o săptămână

Calendarul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat 2023 a rămas...