Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați, pentru prima dată în cel de-al patrulea val pandemic

Data:

După câteva luni în care lucrurile păreau să fi reintrat în normalitate, criza sanitară provocată de virusul SARS-CoV-2 a scăpat din nou de sub control. Spitalul Clinic de Urgență Galați, cea mai mare unitate sanitară cu paturi din sud-estul României, se confruntă cu un nou focar de COVID-19, primul din cel de-al patrulea val al pandemiei. Mai mult, cum numărul pacienților infectați cu noul coronavirus și aflați în stare gravă este în continuă creștere, este nevoie și de o suplimentare a paturilor de la Terapie Intensivă (ATI).

Cel mai recent focar de COVID-19 înregistrat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Galați a fost depistat în secția Medicală II. Este vorba despre șapte persoane infectate, toate provenind din rândul pacienților internați în secție. „Din cei șapte pacienți diagnosticați, patru sunt acum izolați la domiciliu, în vreme ce restul sunt internați în secția COVID de la etajul 1 al spitalului. În cadrul anchetei epidemiologice, s-a efectuat și testarea personalului medico-sanitar, precum și a celui auxiliar. Toți cei 15 angajați testați au fost negativi. Focarul a fost depistat în momentul în care o pacientă a fost testată în vederea externării, rezultatul său fiind pozitiv”, a precizat medicul neurolog Violeta Șapira, purtătoarea de cuvânt a spitalului.
Vorbim astfel despre primul focar de COVID-19 înregistrat în noul val pandemic la Spitalul Clinic de Urgență Galați, potrivit Lilianei Iordăchescu, reprezentanta Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Articolul integral, pe VIAȚA LIBERĂ

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...