sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLa ziFolosirea oxigenului industrial la pacienții COVID, soluția anunțată de Florin Cîțu pentru...

Folosirea oxigenului industrial la pacienții COVID, soluția anunțată de Florin Cîțu pentru rezolvarea crizei de oxigen din spitale

Premierul Florin Cîţu a anunțat joi identificarea câtorva soluții pentru rezolvarea crizei de oxigen din spitale.

Criză de oxigen în spitale

Folosirea oxigenului industrial la pacienții COVID a fost prezentată drept cea mai bună dintre soluții.

„În urma discuțiilor cu producătorii de oxigen și cu reprezentanții DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă), am stabilit că cea mai bună măsură este posibilitatea de a se folosi oxigenul industrial la pacienții COVID și, pentru că stocarea și distribuția reprezintă, în prezent, marea problemă, am identificat o soluție și aici.

Detaliile le vor da specialiștii, după stabilirea concretă a tuturor elementelor tehnice. Pentru a preîntâmpina, în viitor, probleme legate de asigurarea necesarului de oxigen în sistemul medical, am cerut să fie pus la punct un mecanism care să asigure spitalelor două sau chiar trei surse de oxigen, așa cum este firesc să ai soluții de rezervă, având în vedere că multe unități sanitare dispun în prezent de o singură sursă.

Mulțumesc producătorilor de oxigen pentru efortul din această perioadă, pentru deschidere și propuneri!”, a anunțat, joi, premierul Florin Cîțu.

Foto: Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE