Fondurile speculative continuă să profite de pe urma războiului din Ucraina

Data:

Mai multe fonduri speculative sunt foarte active de la începutul invaziei rusești în Ucraina potrivit RFI. Valoarea tranzacțiilor cu active rusești sau ucrainene a crescut de două sau trei ori față de perioada de dinaintea războiului, potrivit datelor pentru luna martie publicate săptămâna trecută de mai multe instituții media de specialitate, transmite France24.

„Primesc o mulțime de telefoane de la unele cunoștințe care mă întreabă dacă ar trebui să cumpere active rusești devalorizate [din cauza războiului]. Le spun că ar fi ca și cum ar cumpăra „obligațiuni” germane în timpul Holocaustului. Aveți puțină decență!”, spune Bill Browder, CEO al fondului de investiții Hermitage Capital Management.

Acest om de afaceri american este uimit, de mai bine de o lună, de lăcomia unor speculatori care nu văd în războiul din Ucraina nimic altceva decât o oportunitate de afaceri.

Traducere de Vrabii Nadina, după articolul postat de France 24

Mai multe, pe rfi.ro.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Scandal uriaș la construcția terminalului 4 (T4) de la Aeroportul Iași

Suspiciuni uriașe la un contract de 70 milioane de euro. La construcția terminalului 4 de pasageri (T4) de la Aeroportul Iași, a fost schimbat materialul din care va fi realizată structura. În licitație, prin caietul de sarcini s-au solicitat stâlpi și grinzi metalice, iar acum construcția se face cu stâlpi și grinzi din beton armat.

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...