Forumul european anti-trafic: Prevenirea traficului de copii în contextul european actual

Data:

Evenimentul sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului și 74 de ani de la adoptarea Declarației Universale, având loc la Universitatea Româno-Americană din București, pe 12 decembrie 2022, începând cu ora 10:00, în conformitate cu programul publicat pe site-ul evenimentului.

TAHT (“Together against Human Trafficking”) a fost lansat în 2014 ca un forum european anual, organizat pentru a facilita discuția între actorii relevanți în vederea realizării unui răspuns mai puternic și mai coordonat împotriva traficului de persoane în Europa.

A VIII-a ediție a evenimentului abordează principalele provocări cu care ne confruntăm în prevenirea și combaterea traficului de minori sau protejarea supraviețuitorilor în contextul regional actual, subliniind necesitatea unei cooperări inter-instituționale eficiente și a unor mecanisme mai bune de referire pentru copiii victime ale traficului de persoane.

Eradicarea acestui fenomen este imposibilă fără o puternică cooperare transnațională în materie penală și financiară, bazată pe o abordare integrată și cuprinzătoare.

Susținătorii edițiilor precedente – organisme ONU, INTERPOL, Academia Pontificală de Științe a Vaticanului, OSCE, reprezentanți ai ambasadelor, DIICOT, ONG-uri specializate, jurnaliști – vor fi prezenți și în acest an la Forumul european anti-trafic. S-au alăturat, la această ediție, Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senatul României; Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) și reprezentanți ai Biroului pentru Monitorizarea și Combaterea Traficului de Persoane din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Invităm la Forumul european anti-trafic magistrați și avocați, polițiști, inspectori de muncă, psihologi, asistenți sociali, funcționari publici, medici, cercetători și profesori, reprezentanți ai ONG-urilor, precum și ați profesioniști interesați de această temă. Participanții sunt rugați să se înregistreze completând formularul online până la finalul zilei de 9 decembrie 2022 pentru a avea acces la eveniment și a solicita un certificat, dacă le este necesar. La vizionarea de film de la 17:00 sunt așteptați profesori împreună cu elevii lor, conform Invitației dedicate.

Evenimentul este parte a Proiectului ProUCare finanțat de Care International prin Fundația SERA România și Federația Organizațiilor Non-Guvernamentale pentru Copii (FONPC) și este implementat cu sprijinul Universității Româno-Americane, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Autorității Naționale pentru Protecția Copilului și Adopții (ANPDCA), Ambasadei Franței și Institutului Francez în România.

Partenerii media ai evenimentului sunt G4Media, PRESShub, EduPedu și DeFapt.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați site-ul evenimentului la:

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un grup de studenți români a solicitat ajutor consular în Turcia, după cutremurul devastator

Un grup de studenți români Erasmus a solicitat ajutor...

Regizorul Stere Gulea: Teambuilding nu este un film

Regizorul și scenaristul Stere Gulea a dezvăluit detalii despre...

Echipă românească de fotbal, prinsă în nebunia generată de cutremurul din Turcia

Un cutremur puternic a lovit sudul Turciei. Fotbaliștii de...

Polițist acuzat de viol, la un pas de eliberare

Judecătoria Cluj-Napoca a respins propunerea parchetului de prelungire a...