Fost medic șef la DSP Galați, cercetat pentru conflict de interese. Primea bani de la spitalele pe care trebuia să le controleze

Data:

Medicul Mariana Ioan, fost epidemiolog șef al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, a ajuns în atenția Agenției Naționale de Integritate (ANI), fiind acuzată de infracțiunea de conflict de interese și de favorizarea unor persoane. Dr. Ioan a încasat bani de la mai multe spitale gălățene, deși, prin funcția pe care o avea la DSP Galați, tot ea era cea care trebuia să verifice din punct de vedere epidemiologic aceleași spitale. Situația a durat ani la rând, chiar în timp ce numeroși pacienți internați în spitale se infectau cu microbii din respectivele unități sanitare.

Potrivit inspectorilor ANI, cât timp a condus Compartimentul de supraveghere și control boli transmisibile al DSP Galați, medicul Mariana Ioan „a semnat opt procese-verbale de constatare și un raport de evaluare, întocmite ca urmare a controalelor efectuate la unități sanitare cu care aceasta are relații contractuale,respectiv Spitalul Orășenesc Tg. Bujor, Spitalul General C.F. Galați, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați și Spitalul Clinic de Urgență Județean Galați”.

Situația de incompatibilitate în care se regăsea dr. Ioan era una cât se poate de evidentă. Ca șefă a unui compartiment de control al bolilor transmisibile, ea ar fi fost ultima persoană care ar fi trebuit să intre în relații contractuale cu spitalele pe care le și verifica. De modul în care au fost desfășurate acele controale a depins în mod direct siguranța pacienților internați.

Prin încheierea contractelor de consultanță, aproape toată lumea a avut de câștigat, singurii sacrificați fiind chiar bolnavii. Dr. Ioan a primit sume importante de bani de la spitale, iar unitățile sanitare respective s-au asigurat că verificările epidemiologice vor fi oricum, doar corecte și obiective nu. „Ca urmare a încheierii contractelor de prestări servicii dintre Ioan Mariana și unitățile sanitare menționate, aceasta a obținut, în intervalul 2014-2020, foloase patrimoniale constând în încasarea sumei totale de aproximativ 646.100 de lei”, se mai arată în comunicatul ANI.

Citește articolul integral în Viața Liberă

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie sunt cu 25% mai mari

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie...