Fost şef al SPP, băgat ieri la puşcărie. O carieră distrusă de nervi şi alcool

Data:

Adrian Eugen Costin a primit ieri, definitiv, o condamnare la închisoare cu executare de peste un an de zile. Pedeapsa i se trage după ce, beat fiind, dar „în misiune operativă” potrivit documentelor, a intrat cu maşina într-un tramvai, rănind oameni, dar şi având un comportament nedemn la faţa locului.

Dacă ar fi fost doar atât, probabil că ar fi scăpat. A urmat însă nerespectarea unei decizii judecătoreşti, care-i interzicea apropierea de fosta soţie. O carieră militară discutabilă se încheie astfel în mod ruşinos şi penibil.

Alcoolul şi nervii necontrolaţi l-au băgat la închisoare pe fostul şef al SPP Iaşi. Colonelul Adrian Eugen Costin a fost condamnat ieri definitiv de către magistraţii Curţii de Apel. În cazierul lui Costin s-a adăugat, pe lângă conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

Beat, dar în „misiune operativă”

În seara zilei de 31 ianuarie 2016, pe când se afla oficial în „misiune operativă”, colonelul Adrian Costin a intrat cu maşina de serviciu într-un tramvai. Testat la faţa locului, s-a constatat că ofiţerul SPP avea o alcoolemie în aerul expirat de 0,58‰.

Ulterior, alcoolemia a fost stabilită la valoarea de 1,35‰ în sânge. Colonelul fusese la restaurantul Bolta Rece, unde consumase 200-300 ml de whisky şi o bere. Deşi demonstrase un comportament nedemn de poziţia pe care o ocupa, Costin a fost menţinut în rândurile SPP, fiind trecut în rezervă abia în iulie 2017.

Pentru neglijenţă în serviciu şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, Costin a fost condamnat de Tribunalul Militar Iaşi, în martie 2018, la un an şi o lună de închisoare, cu amânare pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Conform legii, dacă inculpatul comite vreo nouă infracţiune în interiorul acestui termen, amânarea pedepsei se revocă, iar pedeapsa se execută în regim de detenţie. Costin a scăpat ieftin, pentru că soacra sa, rănită în accident, nu a depus plângere pentru vătămare corporală din culpă. De asemenea, colonelul a plătit reparaţiile maşinii de serviciu şi ale tramvaiului pe care îl lovise.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...