Fosta șefă a Achizițiilor din mandatul lui Dan Tudorache, primarul „diamant”, numită de Ciucă șefă la Agenția Națională pentru Achiziţii Publice

Data:

Iuliana Feclistov, fosta șefă a Serviciului Achiziții Publice de la Primăria Sectorului 1, în mandatul primarului Dan Tudorache, a fost numită de către premierul Nicolae Ciucă în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Iuliana Feclistov a condus Serviciul Achiziții Publice din cadrul Primăriei Sectorului 1 în perioada 2018-2020.

Colaboratoarea fostului primar de la Sectorul 1 Dan Tudorache a fost numită miercuri în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Potrivit ultimei declarații de avere depusă de Iuliana Feclistov la Primăria Sectorului 1, în 2020, fosta colaboratoare a lui Dan Tudorache deținea un apartament de 48 de metri pătrați, un autoturism vechi de 19 ani și unul nou, cumpărat chiar în acel an.

Iuliana Feclistov nu deținea bijuterii sau obiecte de artă peste 5.000 de euro, nici măcar conturi sau investiții în acțiuni. În schimb, a declarat două credite, de 46.550 de euro și 55.300 de lei.

De la Primăria Sectorului 1 a câștigat 76.152 de lei în 2019, adică 6.300 de lei pe lună.

Un mandat penal

Mandatul de primar al lui Dan Tudorache la Sectorul 1 a fost marcat de mai multe dosare penale deschise pentru achiziții din banii public.

Fostul primar PSD, acum deputat a fost trimis în judecată la începutul acestei luni, de către DNA, pentru trafic de influență și spălare a banilor, în dosarul în care este acuzat că ar fi deschise conturi pe numele fostei soții și al menajerei sale, cumpărând imobile în valoare de 305.000 euro și 470.000 lei, precum și bijuterii, inclusiv diamante de aproximativ două milioane de euro.

Conform procurorilor, în perioada septembrie 2016 – mai 2017, persoana din anturajul lui Tudorache ar fi cerut de la un om de afaceri un comision de 10% din valoarea contractului de servicii pe care societatea acestuia îl avea cu o instituție aflată în subordinea Primăriei Sector 1.

În schimbul banilor, aceasta se angaja să intervină, atât în mod direct, cât și prin intermediul lui Daniel Tudorache, la funcționarii responsabili, astfel încât contractul să se desfășoare în bune condiții (plată la timp a facturilor și actualizarea tarifelor).

Scandalul achizițiilor publice de la ADP

În noiembrie anul trecut, Direcția Națională Anticorupție a făcut percheziții în trei locații situate în județul Neamț într-un dosar legat de achizițiile făcute în perioada 2019-2020 de către Administrația Domeniului Public Sector 1, instituție aflată în subordinea Primăriei Sector 1.

E vorba despre achiziții de obiecte de mobilier stradal de la firmele Confecții Metalice Mobilier Urban SRL, Edil Construct Design SRL şi Symmetrica.

Procurorii suspectează că achizițiile au fost făcute la prețuri supraevaluate și de 20 de ori, potrivit surselor G4Media.ro. Valoarea totală a contractelor a fost de 55 milioane lei.

Ancheta DNA vizează contractul inițial și cele care decurg din acesta, privind achizițiile de gărdulețe, stâlpișori, bănci și coșuri de gunoi din Sectorul 1 al Capitalei României.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
  1. Madama a fost preluata de Grindeanu acum pentru megacontractele de la minister. Sorinache da lovitura in partid, sa-si consolideze puterea sa-l execute pe Ciolacu. Pentru asta se foloseste de conexiunile paralele ale lui Coldea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...