​Fosta șefă a Serviciului de Resurse Umane din mandatul primarului Robu, urmărită penal de DNA

Data:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat marți că a început urmărirea penală împotriva fostei șefe a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara, Aurelian Rodica, suspectată că în perioada 2018 – 2020 a trucat mai multe concursuri de angajare.

Aurelian Rodica este acuzată că ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, sustragere sau distrugere de înscrisuri, fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals în formă continuată.

Citește și: Descindere DNA la Primăria Timișoara. Dominic Fritz spune că are legătură cu o plângere penală făcută de el

Procurorii arată că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă privind persoane din conducerea Primăriei Timișoara, în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât și pentru posturi de execuție, în perioada 2018 – 2020.

Aurelian Rodica este acuzată că ar fi înlocuit, în intervalul menționat, în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte, potrivit DNA.

„Urmarea acestor demersuri a fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care a acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc.

Precizăm că, anterior și în cursul zilei de 19 iulie 2022, procurorii anticorupție au efectuat mai multe activități de urmărire penală (percheziții, ridicări de documente etc.) în vederea constituirii probatoriului.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane”, se arată în comunicatul DNA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Termoenergetica de la Primăria București vă așteaptă cu concursuri trucate de ani buni

    Alo, DNA, avem și noi o suspectă la Termoenergetica RADET București. Pe profesionistă o cheamă Mănescu Maria, e absolventă a Universității Hyperion și conduce resursele umane din anul 2014. La început duamna directoare a venit ca admiratoare ferventă pe filiera PDL, dar cumva a reușit să se descurce de minune și în următoarele administrații PSD, PNL și acum PSD+PNL+UDMR.
    La această distinsă companie municipală din subordinea Primăriei Municipiului București toate concursurile de angajare pentru șefi și pentru tesa îs ARANJATE. Un singur candidat, unic câștigător, dovezile le găsiți chiar pe situl lor de internet.
    Ne-am bătut gura degeaba, am reclamat de ne-am spetit la Nicușor Dan cel integru și la mass-media, da’ n-a cercetat nimeni.
    Ne-am săturat de de șarlatanii și țiitoarele care ne conduc !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...