Fostul manager de la spitalul „Sf. Spiridon”, anchetat în dosarul Tesloianu

Data:

Fostul manager al Spitalului „Sf. Spiridon” a fost și el inclus de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în rețeaua Tesloianu. Ioan Bârliba este acuzat de neglijență în serviciu în formă continuată.

„Suspectul, în calitatea de fost manager al unității medicale, a semnat două adrese destinate Casei de Asigurări de Sănătate Iași, respectiv Direcției de Sănătate Publică Iași, prin care acesta accepta reutilizarea dispozitivelor medicale implantabile, îndeplinindu-și astfel în mod defectuos atribuțiile de serviciu, fără a se asigura cu privire la desfășurarea în condiții optime a activității în cadrul persoanei juridice publice și cu privire la faptul că interesele legitime ale pacienților erau protejate, girând acțiunile ilegale ale medicului inculpat (Dan Tesloianu, n.r.) care a operaționalizat rețeaua”, au anunțat procurorii.

Citește și: Aktual24: Veste proastă pentru Kremlin: „Rusia ar putea rămâne fără bani chiar de anul viitor”

Alături de Bârliba, este urmărit penal și Antoniu Petriș, fostul șef al Clinicii de Cardiologie în perioada 2017 – iulie 2022. Acesta este suspectat de abuz în servciu în formă continuată.

„Suspectul a avizat, cu încălcarea legislației în domeniu, un înscris conținând o listă de dispozitive, care puteau fi sterilizate (fiind menționate în primul rând stimulatoarele și defibrilatoare cardiace), în baza căruia s-a continuat sterilizarea unor dispozitive medicale de unică folosință în cadrul Secției Clinice Oftalmologie din cadrul unui spital din municipiul Iași.

Totodată, suspectul a semnat și avizat în anul 2018, cu ignorarea și încălcarea Ordinului Ministerului Sănătății nr. 961/2016 în vigoare la acea dată, două înscrisuri denumite «Protocol de recuperare a dispozitivelor implantabile de la pacienți decedați», precum și «Protocol de utilizare a dispozitivelor implantabile resterilizate (DIR) – în vederea eliminării oricăror riscuri suplimentare», care nu au fost înregistrate și avizate de către consilierul juridic al unității medicale”, susțin anchetatorii.

De precizat ca medicul Antoniu Petriș a fost contactat de „Ziarul de Iași” de mai multe ori, încă din prima zi cand s-au făcut perchezițiile, dar acesta nu a răspuns nici la telefon, nici la mesajele reporterilor.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
2 COMENTARII
  1. Nu se poate intra in spital, n-ai cum sa te angajezi, fara a contribui la bunastarea sefilor din „Sfantul Spiridon” cu mii de euro, desi au lipsa de personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related