Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a dat în judecată Europa Liberă România

Data:

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției între 2017 și 2019, a intentat un nou proces împotriva unui site de presă și a unui jurnalist. Într-o acțiune depusă ieri, la Tribunalul Iași, Toader s-a îndreptat împotriva jurnalistului Marian Păvălașc și a trustului de presă Radio Europa Liberă – Radio Free Europa/Radio Liberty Inc, prin reprezentanta sa Radio Europa Liberă – Organizația non-profit RFE/RL Inc.

Este cel de-al doilea proces de acest gen pornit de Toader la această instanță, după cel din luna noiembrie, în care pârâți sunt trustul Deutsche Welle și jurnalistul George Arun.

În ambele situații, nemulțumirea lui Toader a fost cauzată de faptul că cele două site-uri au publicat articole în care autorii i-au atribuit, pentru perioada în care era ministru al Justiției, paternitatea asupra formei finale a Legii recursului compensatoriu. Acest document, adoptat în 2017, a permis eliberarea, înainte de termen, a multor infractori cărora le-au fost scăzute pedepsele din cauza condițiilor precare din închisori.

Citește și: 4 motive pentru care merită să vorbim (de bine) despre Revoluția Română din 1989

În materialul cu titlul „Țară în service. Ororile din închisori. Ce (nu) a respectat România din decizia CEDO privind tortura deținuților”, incriminat de Toader și publicat de Marian Păvălașc pe 6 ianuarie 2022, pe site-ul Radio Europa Liberă România https://romania.europalibera.org/a/31641022.html, aceasta a scris că „ministru al Justiției în acel moment era Tudorel Toader.

Acesta a propus imediat după decizia CEDO un plan de investiții, care nu a fost respectat niciodată conform sindicaliștilor din sistem, scrie G4 Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...