Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu, condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța

Data:

Fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța. Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost condamnat la 6 ani. Pentru Cristian Boureanu faptele s-au prescris, informează G4Media.ro.

Fostul ministru s-a predat la Secția 6 de Poliție și urmează să fie încarcerat au declarat sursele G4Media.

Instanța a decis confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Ionuț Costea și menține sechestrele pe avere pentru toți, inclusiv pentru Cristian Boureanu.

Vlădescu a fost condamnat în martie 2022, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni cu executare. În aceeași speță, Mircea Costea a primit 7 ani de închisoare, iar fostul deputat PNL Cristian Boureanu primise inițial o pedeapsă 4 ani și 3 luni cu executare (schimbare din condamnare cu suspendare).

Citește și: Judecătoarea care i-a eliberat pe Dragnea și pe Sile Cămătaru a decis rejudecarea dosarului afaceristului Puiu Popoviciu

Fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, fostul deputat PNL, Cristian Boureanu și fostul șef al Eximbank, Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Cristian Dascălu și administratorul unei societăți comerciale au fost trimiși în judecată, în noiembrie 2019, de DNA, în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada 2005-2017, o companie străină a plătit aproximativ 20 de milioane de euro, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influență asupra acestora, în legătură cu încheierea și executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate.

Continuarea pe G4Media.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost inaugurat

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea a fost...

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de 300.000 de persoane

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu Ciuc, urmat de...