Fostul primar al Iașului, înfundat de amantă: 5 ani cu executare. A folosit Poliţia Locală pentru a urmări o subalternă de care se îndrăgostise

Data:

Fostul primar Gheorghe Nichita va reintra după gratii. Magistraţii Curţii de Apel s-au pronunţat azi în dosarul „Amanta”, sentinţa fiind definitivă. Nichita a fost condamnat la 5 ani de închisoare, dar perioada pe care o va executa efectiv încă nu a fost stabilită.

Fostul primar a fost inculpat pentru abuz în serviciu într-un dosar instrumentat de DNA, fiind acuzat că s-a folosit de resursele şi angajaţii Poliţiei Locale pentru a-şi urmări amanta, o subalternă din Primărie.

Implicat în acelaşi dosar, fostul şef al Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu a fost inculpat pentru folosirea, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt date publicităţii şi abuz în serviciu.

Concret, el executase dispoziţiile verbale date de Nichita, punându-i la dispoziţie angajaţii şi resursele Poliţiei Locale. În primă instanţă, magistraţii Tribunalului l-au condamnat în septembrie 2020 pe Nichita la 5 ani şi 2 luni de închisoare, iar pe Hliboceanu, la 4 ani şi 5 luni de detenţie.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Citește și: A murit Mihail Gorbaciov. Reformele sale au dus la căderea URSS și eliberarea Europei de Est de comunism | PressHUBUrmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...