Fostul primar PSD din Sectorul 1, Daniel Tudorache, trimis în judecată de DNA în „dosarul diamantelor”

Data:

Procurorii DNA l-a trimis miercuri în judecată pe Daniel Tudorache, fostul primar PSD al Sectorului 1, potrivit unui comunicat de presă. Acesta este acuzat în așa-numitul „dosar al diamantelor” de săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și spălarea banilor.

Fostul primar este acuzat de corupție în legătură cu poziția de primar și obținerea de bunuri. Alături de Tudorache a mai fost trimisă în judecată și fosta sa soție.

„Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

  • TUDORACHE DANIEL, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, aflat sub control judiciar pe cauțiune cu o valoare de 1.000.000 euro, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și spălarea banilor
  • o persoană fizică din anturajul primarului, sub control judiciar pe cauțiune cu o valoare de 75.000 euro, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență
  • fosta soție, sub control judiciar pe cauțiune cu o valoare de 200.000 euro, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălarea banilor”, se arată în comunicat procurorilor anticorupție.

DNA afirmcă că în perioada septembrie 2016 – mai 2017, persoana inculpată aflată în anturajul primarului Daniel Tudorache, ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10 % din valoarea contractului de servicii pe care societatea acestuia îl avea cu o instituție aflată în subordinea Primăriei Sector 1.

„În schimbul banilor, persoana respectivă se angaja să intervină, atât în mod direct, cât și prin intermediul inculpatului Tudorache Daniel, la funcționarii responsabili, astfel încât contractul să se desfășoare în bune condiții (plată la timp a facturilor și actualizarea tarifelor).

În schimbul traficării influenței, persoana aflată în anturajul primarului ar fi primit suma totală de 105.000 lei în numerar, precum și suma de 8.640 lei disimulată ca plată a unor facturi fiscale fictive emise de o firmă aparținând traficantului de influență”, menționează DNA.

Procurorii afirmă că persoana care și-a traficat influența ar fi fost sprijinită de către Daniel Tudorache.

„Cu prilejul a două întâlniri din zilele de 19 septembrie 2016 și 07 februarie 2017 desfășurate în biroul din cadrul Primăriei Sectorului 1, acesta i-ar fi întărit omului de afaceri convingerea că solicitantul comisionului ar fi trimisul său și că trebuie să țină legătura cu acesta pentru buna desfășurare a contractului. În acest mod, Tudorache Daniel ar fi confirmat caracterul real al influenței.
De altfel, din datele cauzei ar reieși că primarul de la acea vreme Tudorache Daniel ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său”, acuză Direcția Națională Anticorupție.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related