Fostul primar Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare

Data:

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită.

Sorin Oprescu a fost judecat pentru mai multe capete de acuzare, primind mai multe pedepse în cadrul aceluiași proces. Instanța a decis să „aplice pedeapsa închisorii cea mai grea, și anume pedeapsa de 6 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 4 ani și 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 10 ani și 8 luni închisoare.”

Fostul primar al Capitalei este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie.

Sorin Oprescu a fost trimis în judecată de DNA în noiembrie 2015, pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Citește și: Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. DOCUMENT: Sentințele complete ale Curții de Apel București

Sechestru pe case și bani

Instanța a dispus să-i fie restituită suma de 25.000 de euro găsiți în casă, dar i-a confiscat aparatul de bruiat telefoane pe care-l avea la domiciliu.

Totodată, a decis confiscarea extinse de la Sorin Oprescu a sumelor de 102.400 lei şi de 9.500 euro, ridicate în baza procesului-verbal de percheziţie imobiliară din 2015, întocmit de procuror.

De asemenea, menţine măsura sechestrului asigurător asupra unui imobil din București, dar și asupra unei case din Ilfov, de 526 metri pătrați, şi teren de 895 mo, aparţinând lui Sorin Oprescu, până la concurența sumei de 472.228,61 lei, la care se adaugă suma de 50.000 lei, cheltuieli judiciare către stat.

În plus, fostului primar al Capitalei i se interzic unele drepturi pe o perioadă între 3 și 5 ani după ieșirea din închisoare.

Ce condamnări mai sunt în dosarul Oprescu

Complicele său, Corneliu Bogdan Popa, fost director din Primăria București, a primit o pedeapsă de 11 ani și 6 luni închisoare. Instanța i-a pus sechestru pe bunuri pentru a recupera 12,6 milioane de lei, bani obținuți din mită.

Cristian Stanca, fostul șofer al primarului Sorin Oprescu, a primit o pedeapsă de 7 ani și 2 luni închisoare.

Mircea Octavian Constantinescu, fost director al Direcţiei economice din Primăria Generală, a primit 6 ani și 10 luni închisoare.

Ruxandra Pietroi, fost director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti: 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare.

Florin Șupeală, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti, a fost condamnat la 7 ani închisoare.

În dosar au mai fost condamnați Romeo Albu (6 ani de închisoare), Ion Niță (7 ani și 10 luni închisoare) și Claudiu Bengalici (6 ani și 6 luni închisoare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: