Piedone, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. DOCUMENT: Sentințele complete ale Curții de Apel București

Data:

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat joi la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu, potrivit sentinței definitive a Curții de Apel.

Totodată, primarul nu va putea fi ales în funcții publice timp de 5 ani.

În același dosar, au fost condamnați la închisoare cei trei patroni ai clubului: George Alin Anastasescu a fost codamnat la 11 ani si 8 luni inchisoare, Costin Mincu a fost condamnat la 8 ani închisoare, Paul Gancea a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare, pirotehnistul Viorel Zaharia – 6 ani și 10 luni închisoare.

De asemenea, instanța obligă în solidar pe inculpaţii Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin, SC Colectiv Club SRL, Moise Marian, Zaharia Viorel, Sc Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Unitatea Administrativ Teritoriala-Subdiviziunea Administrativ Teritoriala Sector 4 şi Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” București-Ilfov la plata unor despăgubiri de câteva milioane de euro.

Sentința completă aici:

DOCUMENT: Sentințele complete ale Curții de Apel București la Colectiv by on Scribd

___________________

Curtea de Apel București este așteptată să pronunțe joi sentințele definitive în Dosarul Colectiv, dosar în care sunt judecați, printre alții, Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5 și foștii patroni ai clubului Colectiv, condamnați în primă instanță.

Decizia instanței este așteptată după orele prânului.

Amintim că în data de 3 mai, Curtea de Apel București a amânat pentru 12 mai pronunțarea în dosarul „Colectiv”, dosar în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de prima instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.

63 de persoane au murit în sau după incendiul din clubul Colectiv

Dosarul „Colectiv” este o anchetă penală deschisă de procurori în urma incendiului din clubul Colectiv care a avut loc în seara zilei de 30 octombrie 2015, încheiat cu decesul a 63 de persoane și spitalizarea altor peste 100.

Citește și: Curtea de Apel București a amânat pentru 12 mai pronunțarea în dosarul „Colectiv”

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

105 ani de la intrarea Armatei române în Oradea. Programul manifestărilor

Azi, 20 aprilie, sunt marcați 105 ani de la...

Au fost finalizate lucrările la noua Policlinică din Alba Iulia. Ambulatoriu va funcționa din 7 mai

Cum arată noua Policlinică din Alba Iulia. Noul Ambulatoriu...

Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, nu poate justifica 224.743 euro

Justiția ieșeană este chemată să decidă în privința confiscării...

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...